Hlavní obsah

Žádný zanďour. Plzeň chce favorita potrápit aktivitou, kapitán je připravený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papírově nejtěžší duel základní skupiny Konferenční ligy čeká ve čtvrtek fotbalisty Plzně. „Viktoria se pod mým vedením snaží vždy hrát aktivně,“ ujišťuje trenér Miroslav Koubek před utkáním s Dinamem Záhřeb. Dobrou zprávou je, že by měl být k dispozici kapitán Lukáš Hejda.

Plzeň hraje na Dinamu Záhřeb. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - Hejdu trápily v poslední době zdravotní problémy. „Jsem v pořádku, cítím se dobře a jsem připravený nastoupit,“ hlásil ve středu na tiskové předzápasové konferenci. Bez něj či brankáře Staňka Plzeň prohrála o víkendu v Liberci 0:3. „Dostali jsme facku, ale z mého pohledu to nebyl zápas, který jsme měli prohrát tak jasně. Nálada je dobrá, nemohu říct, že bychom se teď nějak více strachovali,“ ujistil kapitán a tahoun obrany Západočechů.

Na stadionu Maksimir nečeká Viktorii rozhodně nic jednoduchého. Sama se o tom přesvědčila v únoru 2019, kdy prohrála 0:3 a vypadla z Evropské ligy. Naposledy zde na konci srpna padla poměrem 1:3 Sparta, která však doma dvojutkání otočila a postoupila do základní skupiny Evropské ligy.

„Se Spartou jsme také nedávno hráli a očekávám kvalitu stejnou. Hráči Dinama jsou šikovní na balonu a rychlí,“ říká Hejda. „Koukali jsme, jak zde Sparta hrála. Ale řekl bych, že máme trošku jiný plán. Uvidíme,“ nastínil záložník Pavel Šulc.

Jaký plán? „Asi nechci říkat vše. Ale chceme na ně nalézt a nebýt v hlubokém bloku, kterému se ale stejně možná nevyhneme, protože mají kvalitní mančaft,“ pravil Šulc. Také Koubek podotkl, že je potřeba respektovat velikost soupeře. „Dinamo je silné po všech stránkách. Chceme hrát aktivně, ale ne to úplně otevřít. Dají se čekat pasáže, kdy se intenzita hry může měnit,“ okomentoval kouč možnou taktiku.

Ve stejném duchu mluvil i Hejda. „Když člověk hraje zanďoura, koleduje si. Nic ale otvírat nebudeme, musíme mít vyvážený útok s obranou a uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti,“ dodal kapitán.

Fotogalerie

Dinamo sice prohrálo v říjnu tři ze čtyř duelů, ale vždy venku. Posledních pět domácích soutěžních zápasů zvládlo vítězně. K dispozici však nebude elitní kanonýr a kapitán Bruno Petkovič. „Bez něj jsou slabší, ale další hráče mají také slušné. Technicky jsou kvalitní a musíme se připravit,“ ví Koubek.