Hlavní obsah

Komplikace Slavie na hrotu! Kuchta je vykartovaný, Krmenčík má zdravotní problém. Poradíme si, tvrdí Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Ví, že jeho týmu stačí k postupu do jarní fáze Konferenční ligy remíza. Podle kouče Slavie Jindřicha Trpišovského na ní ale sešívaní ve čtvrteční závěrečné bitvě ve skupině v Berlíně proti místnímu Unionu hrát rozhodně nebudou (od 21 hodin, přímý přenos ČT sport). Mementem je však podzimní venkovní bilance Slavie na evropské scéně. Čtyři zápasy, čtyři porážky...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu proti Teplicím. Proti Unionu ale bude kvůli kartám sešívaným chybět.

Článek

Berlín (Od našeho zpravodaje) - „Čeká nás velký zápas s bundesligovým týmem, na historickém stadionu. Ale o remíze se nebavíme. Připravujeme se, jako bychom tady museli vyhrát. Jako v prvním utkání ve skupině. Možná ke konci zápasu s bodem můžeme kalkulovat, ale teď ne," prohlásil Trpišovský na středeční tiskové konferenci na Olympijském stadionu v Berlíně.

Čeká vás jiný Union než ten, který jste porazili v září v Edenu (3:1)?

Jak ho vidím v posledních zápasech, myslím, že jiný je. V létě došlo k obměně kádru, my jsme Union chytli první zápas doma, kdy noví hráči v klubu začínali. Teď mi přijde sehranější, kompaktnější.

V pátek porazil Union v německé lize silné Lipsko. Budete z tohoto utkání vycházet?

Zápas s Lipskem jsme viděli, měli jsme i jeho rozbor. Byl opravdu vynikající. Union ukázal obrovskou sílu, vyhrál zaslouženě. Byl silný v brejcích, ve standardkách i v osobních soubojích.

Máte plán, jak otupit sílu klíčového muže Unionu, útočníka Maxe Kruse?

První, co mi v souvislosti s ním napadá, je, že bychom ho potřebovali na exekuci penalt. Proměnil dvaadvacet z třiadvaceti posledních. Nesmíme udělat ruku ani faul. Je atypický v jejich týmu, většina hráčů Unionu je silových, běhavých. Kruse je mozek ofenzívních akcí, má skvělý výběr místa. Zlobil nás i první zápas v Edenu. Soupeř měl dvě nebezpečné situace, obě vytvořil on.

Bude vám chybět vykartovaný útočník Kuchta. Už víte, koho pošlete do utkání místo něj?

Absence Kuchty je pro nás velkým zásahem. Po herní stránce, i po z hlediska produktivity. Musíme si poradit, nahradit jeho góly. Stejně tak i způsob jeho hry.

Je za Kuchtu první volbou Krmenčík?

Krmenčík má zdravotní problémy, což nám rozhodování komplikuje. Zvažujeme i variantu bez klasického útočníka, s rotací hráčů.

Nejistý je start kvarteta Masopust, Bah, Ševčík, Lingr, která se potýká se zdravotními problémy. Kdo z nich má šanci nastoupit?

Myslím, že Masopust bude připravený, měl by hrát. To samé se bude týkat i Lingra. Bah chce nastoupit, uvidíme ale, v jakém stavu absolvuje předzápasový trénink. A Ševčík zůstal v Praze.

V hledišti bude kvůli opatření proti covidu pouze pět tisíc diváků, navíc pro Union je Olympijský stadion pohárovým azylem. Považujete to za výhodu?

Kapacita stadionu je velká, atmosféra by byla skvělá. Situace je ale taková, jaká je. Radši bych hrál samozřejmě před plným stadionem. Je spíš otázka pro Union, jaké je pro něj hrát tady než doma. Pro nás může být výhoda v lepší komunikaci. Uslyšíme se líp než v předchozích venkovních zápasech v Evropě na podzim.

Reklama