Hlavní obsah

Divoký závěr poločasu. Feyenoord se vztekal, Trpišovský byl nechtěně aktivní a běžel situaci uklidnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svižný, divoký, vyhrocený, plný zvratů. Takový byl první zápas ve čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy, v němž Slavia v Rotterdamu vydolovala proti Feyenoordu remízu 3:3. „S nimi je to fofr, sednete na horskou dráhu a jezdíte nahoru dolů," glosoval partii v pekelné kulise na nabitém stadionu De Kuip trenér českého celku Jindřich Trpišovský.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Strkanice po konci prvního poločasu.

Článek
Fotogalerie

Rotterdam (od našeho zpravodaje) - Atmosféra v rotterdamské aréně se vyštengrovala hlavně na konci první půle. Domácí zuřili po prvním gólu Slavie, který vstřelil Peter Olayinka. Vyrovnával v tu chvíli na 1:1. Nigerijský křídelník zakončoval dvakrát, druhou střelou skóroval. Jenže v tu chvíli stál v ofsajdu Yira Sor, který na brankové čáře máchnul nohou po míči. Je otázkou, zda se ho dotknul. Každopádně chtěl hrát. Turečtí sudí v čele s Halilem Melerem branku uznali, celý De Kuip se ale pořádně vztekal.

„Ještě jsem tu situaci neviděl ze záznamu. Přiznám se, že v první chvíli jsem ani nevěděl, proč se domácí zlobí. Spíš jsem se soustředil na Olieho, protože v čím těžší pozice je, tím spíš je schopný dát gól. Tohle byla krkolomná pozice, takže jsem tušil, že by z toho mohlo něco být," popisoval na tiskové konferenci kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

Domácí tenhle verdikt těžko vydýchávali, do poločasu si ještě snažili vymodlit penaltu, ale neuspěli. Po skončení první půle pak někteří hráči Feyenoordu obklopili rozhodčího, stěžovali si. Pak se přidal i Olayinka a celá rozprava vygradovala v melu jako na vesnici. Lidé z obou laviček se seběhli do jednoho velkého hroznu, strkali se, odtahovali.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Ibrahim Traoré vyrovnává na konečných 3:3.

Aktivní byl i Trpišovský. „Ale aktivní jsem být nechtěl, spíš jsem to tam chtěl uklidnit," culil se slávistický stratég. „Bylo tam klubko hráčů, chumel se začal zvětšovat, kumulovalo se to tam. Měli jsme tam hráče, kteří byli v karetním ohrožení, nechtěl jsem, aby kartu dostali. Když ji dostane někdo z nás z realizáku, je to jedno. Petera (Olayinku) někdo držel pod krkem, chtěl jsem se do té situace vstoupit, hráče oddělit. Pak se to uklidnilo," vylíčil divoký moment Trpišovský.

Sudí Meler situaci vyřešil tak, že dal červenou kartu asistentu domácího trenéra Marinu Pusičovi, rozdal i dvě žluté karty. Ty viděli Olayinka a brankář Feyenoordu Ofir Marciano. „Já už byl v tunelu, nic jsem tedy neviděl, jen jsem slyšel hukot," přidal záložník českého mužstva Tomáš Holeš.

„Ono když v téhle atmosféře vytvoří Feyenoord tlak na rozhodčí, je to uragán," vycítil Trpišovský. Ale o přestávce vášně opadly, ve druhé půli pokračovala už hlavně fotbalová jízda.

„Emoce byly velké, zvlášť když se přidají sporné momenty. Je to zápas o hodně. Já jsem na hřišti klidnější, snažil se hráče uklidnit. Ale mezi nimi už pak na hřišti nic nebylo, spíš to šlo na adresu rozhodčího," podotkl Holeš.

Zajistí si fotbalisté Slavie v odvetě s Feyenoordem postup do semifinále Konferenční ligy?
ano
75,9 %
ne
24,1 %
Celkem hlasovalo 6509 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.