Hlavní obsah

Laciný gól. Paralyzoval nás, smutní Svědík. Pro fanouška s pivem žádá trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inkasovaný gól nás paralyzoval, přiznal po prohře 0:1 s Nice kouč Slovácka Martin Svědík. Právě gól, při kterém udělal chybu brankář Filip Nguyen, se stal rozhodujícím momentem čtvrtečního utkání. Svědík také ocenil slova svého protějšku, který celek z Uherského Hradiště pochválil.

Foto: ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci před domácím zápasem Konferenční ligy proti Nice.

Článek
Fotogalerie

Co říkáte na výkony vašich gólmanů? Zaváhání se v poslední době kupí.

Chyby se stávají. Na této úrovní je vše samozřejmě více vidět a je smutné, když to rozhodne zápas. Takových zápasů ale u nás bylo už víc. Budu rád, když brankáři budou reagovat a mužstvo více podpoří. Víc to nechci komentovat.

Když už jsme u brankářů, jak jste viděl situaci, kdy jeden z vašich fanoušků trefil pivem gólmana soupeře?

Tohle do fotbalu nepatří. Pro klub to znamená obrovskou pokutu. Ten, kdo to udělal, si musí uvědomit, že podobné věci jsou hodně trestané. S fotbalem to nemá nic společného. Mám naše fanoušky samozřejmě rád, tohle byla chyba jedince a myslím, že by měl být potrestaný.

Jak tedy hodnotíte prohru 0:1?

Vstup jsme měli aktivní. Potvrdilo se, že soupeř je silný v kombinaci a držení míče. Bylo těžké jej o něj připravit. Po 15. minutách jsme lacině ztráceli jednoduché balony a připravili se o možné proniknutí k bráně Nice. V obranném bloku jsme až na pár výjimek pracovali pozorně. Ve druhé půli byl začátek stejný. Paralyzoval nás laciný gól. Pustili jsme Pépého do koncovky, stejně jako o pár minut později. Inkasovali jsme z ničeho, mužstvo to poznamenalo. Dostali jsme se z toho až ke konci, závěr byl z naší strany aktivnější, ale chyběla nám kvalita v zakončení nebo vůbec výběru místa.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný brankář Marcin Bulka z Nice.

Co si myslíte právě o výkonu křídelníka Pépého?

Ten nám chybí, no (smích). Byl rozdílový. Dal gól, trefil břevno i tyčku. Ale akci vždy někdo vypracuje, proto říkám, že kvalitu má celé mužstvo. Pak mají individuality, které vynikají, tam můžeme řadit samozřejmě i Pépého.

Kouč Nice Lucien Favre prohlásil, že Slovácko je až moc podceňované mužstvo. Těší vás to?

Ano, Favre je známý trenér. Potěšilo mě, že vnímá, že s nimi ve skupině hraje nějaké Slovácko, které má nějakou výkonnost.

Máte za sebou polovinu základní skupiny, očekáváte, že k vám budou soupeři přistupovat v odvetách jinak?

Nevím, to je na nich, jak se k situaci postaví. Ctím kvalitu Nice, ale dnes jsme mohli hrát lépe. Naše hra dopředu mohla být nebezpečnější, ztratili jsme několikrát míč v dobře rozjetém protiútoku. Pokud soupeř dobře drží míč, tohle mrzí a stojí hodně sil.

Reklama

Související témata: