Hlavní obsah

Nejradši bych byl vulgární, láteří Zelený. Viking mohl udeřit i dřív, uznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv ve dvou zápasech s Vikingem Stavanger okusil dva posty, v odvetě byl nejlepším hráčem týmu. Ani gól letní posily ovšem fotbalistům pražské Sparty k postupu nestačil, po porážce 1:2 ve 2. předkole v Norsku jsou z Konferenční ligy vyřazeni. „Nejradši bych byl vulgární. Stojí to za prd,“ ilustruje obránce Jaroslav Zelený, jak velké zklamání v letenské kabině panuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Zelený ze Sparty Praha během prvního utkání 2. předkola Konferenční ligy s Vikingem.

Článek

Stavanger (od našeho zpravodaje) - Zastínil všechny ofenzivní hráče, vstřelil jediný gól Sparty v celém dvojzápase. Jedna trefa však nestačila, Letenští se s pohárovou Evropou rozloučili hned na startu.

„Všichni jsme měli cíl postoupit. To se nám bohužel nepodařilo. Ještě po takové chybě. Když už to muselo přijít, tak třeba alespoň v prodloužení," láteří Jaroslav Zelený v rozhovoru pro sparta.cz.

„I když jsme ve druhé půli měli velké šance, tak si myslím, že jsme byli pasivnější. Nehráli jsme tak jako v první půli. Naopak Viking proti první půli měl nebezpečné věci, ze kterých třeba mohl padnout gól i dřív. Samozřejmě jsme všichni zklamaní," kaboní se.

Po Wiesnerově centru otevřel hlavou skóre, jenže Viking okamžitě vyrovnal. Gól inkasovaný těsně před přestávkou byl klíčový.

„Tak brzké vyrovnání vždycky tým, který inkasuje, opaří. Dáte ve 42. minutě gól, pak už je potřeba si vedení pohlídat. Když dostanete takový gól, tak euforie z toho vašeho okamžitě opadne. Ještě v takový čas... Není to ale příjemné nikdy," potvrzuje Zelený, jak silně vyrovnání se sparťany zacloumalo.

Do šatny tak šli Pražané skleslí. „Moc nemělo cenu to řešit. Před námi byla druhá půle a my se hlavně chtěli koncentrovat na ni, abychom pokrčovali v naší hře a nějaké věci zlepšili. Bohužel se nám to nepovedlo. Nějaké šance jsme měli a kdybychom je proměnili, tak by to třeba taky vypadalo jinak. Na kdyby se ale nehraje a prohráli jsme."

Těžko se mu hledá odpověď, proč se v druhé půli začal zápas převracet.

„Myslím, že jsme přestali tolik centrovat. I když já tam měl nějaké centry, ale byly úplně k ničemu. Dával jsem to za kluky, nebo jsem našel prvního hráče. Už nám to tolik nevycházelo," uznává sebekriticky.

Foto: Jan Kare Ness, ČTK/AP

Dávid Hancko (vlevo) a Lukáš Sadílek ze Sparty v souboji se Sondrem Bjoersholem.

„Myslím, že Viking také trochu zalezl, možná o něco víc než v první půli. I když i v první jsme se tam těžko dostávali. Byli hodně nízko. To si převzali z prvního zápasu. Viking trochu ožil a my jsme naopak začali být trochu pasivní," srovnává Zelený.

Nepříjemné pro Spartu je, že hned v neděli ji čeká úvodní ligový zápas s Libercem. Může jen spekulovat, zda je pro hráče dobře, že jdou utkání tak rychle po sobě.

„Ano i ne. Máme za sebou dva zápasy. Nebude další pauza před ligou. Musíme se z toho oklepat, ukázat si nějaké věci. Liberec bude asi trochu jiný soupeř než Stavanger. Věřím, že nás to nakopne. Vrhneme se jen do české ligy a bude to daleko lepší než teď," doufá jediný střelec Zelený.

Reklama

Související témata: