Hlavní obsah

Nervy ze zápasu? Ani náhodou! Soupeř Slavie si užívá výlet do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nervy ze zápasu? Ale kdepak. Fotbalisté St Joseph's FC z Gibraltaru sice nastoupí ve čtvrtek večer (19:00) k odvetnému utkání druhého předkola Konferenční ligy na hřišti Slavie, těžkou hlavu z toho ale nemají. První zápas na domácí půdě prohráli 0:4 a vědí, že pokud se nestane zázrak, jejich pouť evropskými poháry bude večer u konce. A plnými doušky si užívají krás Prahy a zásobují sociální sítě snímky z míst, která v hlavním městě navštívili.

Foto: Martin Malý / SK Slavia Praha

Slávistický záložník Moses Usor proti St Joseph's.

Článek

Den před utkáním se rozhodně fotbalisté týmu z Gibraltaru netrápili nějakými rozbory hry Slavie u videa, spíš se vyrazili podívat po hlavním městě. Role turistů se jim zamlouvala. Karlův most, kostel Svaté Ludmily na Náměstí míru, i řadu dalších památek si usměvavá fotbalová výprava nenechala ujít.

Ve čtvrtek dopoledne pak hráči St Joseph's FC ochutnali i trávník v Edenu. A opět bylo úsměvů i příspěvků na sociálních sítích klubu vice než dost. Hřiště s přírodním trávníkem, to doma nemají. Nechyběly ani snímky tribun, či pohled ze střídačky.

Dobře naladění fotbalisté z Gibraltaru si vychutnávali každý okamžik. Souboj s českým vicemistrem sice byl hlavním bodem jejich návštěvy Prahy, dojmy z „výletu" do Česka jim ale nejspíš ani další porážka nepokazí.

Reklama

Související témata: