Hlavní obsah

Sparta - Partizan 0:1Neslavný návrat po pěti letech, porážka trestem za bídný výkon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých pět let si fotbalisté pražské Sparty museli počkat na start v jarní části evropských pohárů. A návrat se jim vůbec nepovedl. V úvodním zápase prvního kola vyřazovací části Kontinentální ligy doma po bezduchém výkonu podlehli Partizanu Bělehrad 0:1. Odveta na stadionu lídra srbské ligy se hraje za týden a Spartu tam čeká pekelná atmosféra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Suchomel ze Sparty Praha a Bibars Natcho z Partizanu.

Článek
Fotogalerie

Jak Letenští zareagují na nevydařený nedělní ligový duel s Plzní? Otazník, který se vznášel nad jejich jarním vstupem do pohárové Evropy.

Trenér Pavel Vrba udělal v sestavě několik změn a znovu se hodně přiklonil k mladíkům. Místo potrestaného Wiesnera zařadil Suchomela, vedle něj hrál stopera Vitík. Zraněný Krejčí mladší se do pořádku nedal, v záloze se tak objevil Karabec a Hložek se posunul na křídlo. Na hrot se postavil Čvančara. Jen na lavičku usedli Panák, Haraslín či Minčev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ricardo Gomes z Partizanu a Martin Vitík ze Sparty Praha.

Hosté začali od podlahy a brankář Holec musel v úvodu zápasu čelit hned dvěma prudkým střelám Partizanu. Domácí ovšem brzy zareagovali, nadějně hlavičkoval Hancko a Karabcovu střelu zblokovali obránci. Jinak čas v prvním poločase rychle plynul bez většího vzrušení a nebezpečných situací.

Kdo čekal aspoň po přestávce posun k lepšímu, byl zklamán. Hra upadla do ještě většího průměru. Oživení nepřinesli ani střídající hráči na obou stranách, druhý poločas navíc rozkouskovala spousta faulů.

A tak si domácí vykoledovali gól ve vlastní síti. Krejčí starší na soupeřově polovině odevzdal míč, Zdjelar adresoval přesný pas za obranu a Menig cizelérsky přehodil vybíhajícího Holce. První pořádná šance v utkání přišla až v 78. minutě, ale hned skončila gólem...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparta Praha - Partizan Bělehrad v Konferenční lize

Sparta mohla vyrovnat pouze ze standardky, Pavelka však na zadní tyči na míč těsně nedosáhl. Utkání tak pro domácí skončilo hořkým zklamáním.

Úvodní zápas play off fotbalové Konferenční ligy:
Sparta Praha - Partizan Bělehrad 0:1 (0:0)
Branka: 78. Menig. Rozhodčí: Ekberg - Culum, Hallberg (všichni Švéd.). ŽK: Hložek, Krejčí starší - Markovič, Vujačič, Terzič. Diváci: 1000 (omezená kapacita).
Sparta: Holec - Suchomel, Vitík, Čelůstka (79. Panák), Hancko - Pešek (66. Krejčí starší), Sáček, Pavelka, Karabec (57. Haraslín), Hložek - Čvančara (66. Dočkal). Trenér: Vrba.
Partizan: Popovič - Miljkovič (58. Živkovič), Vujačič, Miletič, Uroševič - Zdjelar, Jojič - Markovič (63. Jovič), Natcho (46. Jevtovič), Menig (83. Terzič) - Gomes (63. Milovanovič). Trenér: Stanojevič.

Reklama

Související témata: