Hlavní obsah

Marně volá po výjimce. Sparta asi vyrukuje proti Partizanu před 1000 diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návrat diváků na stadiony se rychle blíží, pro Letenské nejspíš přijde jen o pár dnů později, než by v bitvě o český pohárový koeficient potřebovali. Čtvrteční duel fotbalistů Sparty s Partizanem v Konferenční lize se zřejmě uskuteční před 1000 diváky. Klub nemá výjimku k navýšení kapacity. Žádal o ni, ale zatím marně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během nedělního utkání s Viktorií Plzeň.

Článek

Pokud se pesimistický scénář naplní, půjde o hořký paradox.

Po vládním rozhodnutí a rozvolnění opatření proti koronaviru se od 18. února zvýší maximální počet účastníků hromadných akcí. Od 22. ligového kola budou moci být hlediště při sportovních zápasech včetně nejvyšší fotbalové soutěže zaplněna více než z poloviny. Od začátku března pak budou moci být stadiony už vyprodané.

Jenže Sparta hostí Partizan ve čtvrtek 17. února, tedy o den dříve, než zvýšení povolené kapacity vstoupí v platnost...

Byla to asi moje životní trefa, říká Dávid Hancko. Z dětí v hledišti měl husí kůžiVideo: Sport.cz

"S největší pravděpodobností odehrajeme zápas proti FK Partizan pouze s 1000 fanoušky v hledišti. Od konce tohoto týdne bude možné na sportovních akcích zaplnit 50 % kapacity stadionu, a tak vedení klubu zažádalo o výjimku, aby se pravidlo vztahovalo už na čtvrteční utkání. Bohužel navzdory enormní snaze klub doposud neobdržel finální rozhodnutí," vysvětluje Sparta na svém webu.

"V úterý ve 17:00 tedy odstartuje prodej 500 vstupenek na protilehlou tribunu pro permanentkáře," avizuje.

Na fotbalové zápasy stejně jako na další sportovní akce v České republice od 16. ligového kola, které se odehrálo na konci listopadu, mohla maximálně tisícovka diváků. Ve stejném režimu se ještě odehrálo víkendové 21. kolo nejvyšší soutěže, při dalším ligovém dějství už budou moci kluby vpustit více diváků.

Sparta dodává, že pokud jde o Partizan, do prodeje půjde celkem 500 vstupenek, ostatní připadnou partnerům klubu, bývalým hráčům, rodinným příslušníkům hráčů A-týmu a členům realizačního týmu a podle kvóty také soupeři a partnerům UEFA. Pokud by klub v následujících dnech výjimku přece jen obdržel, uvolnil by do prodeje další vstupenky.

Související témata: