Hlavní obsah

Patnáct měsíců byl bez pohárů, odvetu proti outsiderovi chce Provod hrát, Trpišovský už nemá výmluvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než patnáct měsíců se slávistický záložník Lukáš Provod na evropském pódium neobjevil, naposledy si na něm zahrál ve čtvrtfinále Evropské ligy minulý rok v dubnu proti Arsenalu. Marný boj spoluhráčů v předkolech Ligy mistrů a Evropské ligy a následné tažení do čtvrtfinále Konferenční ligy v uplynulé sezoně sledoval jen jako divák, dával se dohromady po těžkém zranění kolena.

První zápas nehrál, odvetu proti St Joseph's už si Lukáš Provod nechce nechat ujítVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Teď se do pohárů vrací. Je nachystaný. „Těším se strašně moc. Přesně kvůli těmhle zápasům fotbal hrajeme, Evropa je něco navíc," přitakal Provod před odvetou druhého předkola Konferenční ligy proti gibraltarskému celku St Joseph's, která by měla být po úvodní výhře sešívaných 4:0 formalitou.

Provod cestoval i před týdnem na jih Pyrenejského poloostrova, zůstal ale jen mezi náhradníky. Hlavně z preventivních důvodů. „Byl jsem rád, že jsem nenastoupil. Podmínky nebyly úplně ideální pro moje koleno. Už trénink před zápasem pro mě byl složitější. Oficiálně bych chtěl poděkovat trenérovi, že se to takhle dobře zvládlo i beze mě. Teď budu rád, když budu mít možnost nastoupit," culil se Provod ve středu na tiskové konferenci před čtvrteční odvetou.

Vedle sedící kouč Jindřich Trpišovský se rozesmál. „Tam jsem měl výmluvu, že jsem ho nepostavil. Teď už to nebudu mít na co svést," žertoval hlavní slávistický stratég.

Provod má v kádru sešívaných silnou pozici, ale ani on nemá místo jisté. Už když na jaře v lize nastoupil po zranění, zahrál slušně, dostával se do dobrého rozpoložení. V létě ale Slavia střed zálohy ještě vyztužila Christem Tiéhim a Matějem Valentou.

„Konkurence je zdravá a dobrá. Ve Slavii to nikdy nebude jiné. Když hráči přicházejí, je to vždycky jen posílení a motivace pro ty, kteří tu jsou, aby makali a ukázali trenérům, že jsou lepší než ti noví," podotkl sedminásobný reprezentant.

Reklama

Související témata: