Hlavní obsah

Plzeň v problémech, na Fiorentinu až deset hráčů mimo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Až deset hráčů z kola ven. Fotbalová Plzeň řeší před čtvrtfinále Konferenční ligy personální problémy. A to pořádné. Trenér Miroslav Koubek nemůže z různých důvodů pro úvodní duel s Fiorentinou počítat s velkým počtem svěřenců. Pro čtvrteční večer se mu nedostává především krajních záložníků.

Absence? Moje celoživotní heslo zní: pokud je nás jedenáct, jsme kompletní, reaguje na komplikaci Miroslav Koubek.Video: Sport.cz

 
Článek

„Ví se, že máme personální problémy, jenže to na konci sezony snad každé mužstvo. Představoval bych si kompletnější kádr. Ale moje celoživotní heslo je: ‚Pokud je nás jedenáct, jsme kompletní.‘ Jestli existuje problém, tak redukovaná možnost sahat do sestavy,“ komentoval to Koubek na středeční tiskové konferenci.

Kvůli žlutým kartám stojí záložník Jan Kopic a stoper Sampson Dweh, trojice Milan Havel, Cheick Souaré a Idjessi Metsoko není na soupisce pro Konferenční ligu. Na marodku navíc k Rafiovi Durosinmimu, Eriku Jirkovi, Matěji Valentovi přibyl o víkendu krajní záložník Jan Sýkora. Jeho pauza se může protáhnout až do konce tohoto roku, v Karviné si přetrhl přední křížový vaz v koleně.

Otazník je kolem Jhona Mosquery, jenž měl otřes mozku. „Nechci ukazovat karty. Nechal bych to otevřené,“ mlžil Koubek kolem možného nasazení kolumbijského křídelníka.

Koubkovi zbylo z běžného kádru do pole jen plus minus 13 fotbalistů. Jak vyřeší kraje? K ruce má jediného klasického „jezdce“ po lajně, Brazilce Cadua. Využít ho může na obou stranách. Tím však výčet hráčů na tuto pozici končí, dál už bude muset improvizovat. Náhradních variant se mu však příliš nenabízí. „Máme zažitých několik systémů a rozestavení. I tohle bylo na pořadu dne,“ nastínil možnou změnu formace.

Na pravou stranu může stáhnout ze středu Pavla Šulce, který prožívá životní sezonu (18 gólů v rámci všech soutěží). Na tomto postu hrál úspěšně v uplynulém ročníku v Jablonci. Nicméně v Plzni mu sedí podhrotová pozice a spolupráce s útočníkem Tomášem Chorým. Pak už kouči zbývají jen dvě možnosti. Buď přesunout na kraj stopera Václava Jemelku a místo něj poslat do boje nezkušeného Jana Palusku, nebo zvednout z lavičky Radima Řezníka, který na jaře neodehrál ani minutu.

„Všichni jsou připravení, 18letý Paluska i 35letý Řezník,“ pronesl Koubek. „Ano, máme možná menší komplikace, není nás hodně. Kádr je však široký, a kdo nastoupí, má kvalitu, aby zápas zvládl. Rozhodně se nebudeme vymlouvat. Chceme výsledek, aby za týden v Itálii byla ještě šance postoupit,“ věří kapitán Lukáš Hejda.

Jisté je, že Plzeň využije možnosti dopsání odchovanců na soupisku. Ve středu s týmem trénovali a na lavičku nejspíše usednou 19letí Ondřej Deml, Martin Koubek a Filip Lörincz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.