Hlavní obsah

Plzeň šetří čas. Do Kazachstánu letí přes Rusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetihodinové srpnové martýrium do Kazachstánu, s přestávkou ve Varně, už nechtěla fotbalová Plzeň znovu podstupovat. Pro úterní přesun do Astany, kde ve čtvrtek nastoupí k duelu Konferenční ligy, zvolila mnohem kratší cestu. Přes Rusko, které vede už přes rok a půl vojenskou agresi vůči Ukrajině.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Viktoria Plzeň - Tobol Kostanaj, odvetné utkání 4. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy, 31. srpna 2023 Plzeň.

Článek

Krátce před 15. hodinou se odlepil speciál s výpravou Viktorie z ruzyňské ranveje. Nejprve nabral kurz Polsko, zhruba po hodině vstoupí do ruského vzdušného prostoru. Plzeňští oproti srpnové cestě do Kostanaje k duelu předkola Konferenční ligy pobudou ve vzduchu o téměř pět hodin méně. Let do kazašské metropole potrvá něco přes pět hodin.

Letadlům ze zemí Evropské unie ruské úřady před rokem zakázaly přelety nad svým územím. K duelu do Kostanaje cestovala Plzeň s bulharskou leteckou společností, s mezipřistáním ve Varně. Kvůli vyhnutí se ruskému území trvala cesta deset hodin.

Tentokrát si však najala kazašské aerolinky. Kazachstán udržuje v Ruskem nadále přátelské vztahy, nad ruským územím tedy můžou jeho aerolinie přelétat. „Cesta bude tentokrát rychlejší, což je fajn,“ pochvaloval si před odletem stoper Robin Hranáč.

Západočeši přerušili o víkendu na Spartě 12zápasovou vítěznou sérii. Prohra 1:2 je ale prý pro utkání v Astaně neovlivní. „Prohráli jsme, ale po důstojném výkonu. Jako jdeme do každého zápasu, že chceme vyhrát, letíme vyhrát i do Astany,“ uvedl plzeňský asistent Jan Trousil. Zápas v Astaně začíná ve čtrvtek v 16 hodin českého času.

Související témata: