Hlavní obsah

Předkola v televizi? Je jasné, kdo odvysílá domácí zápasy Sparty, Plzně a Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci už vědí, kde budou moct sledovat domácí fotbalové zápasy Sparty v předkolech Ligy mistrů a Plzně a Bohemians v předkolech Konferenční ligy. Se všemi kluby se dohodla společnost O2 TV Sport. Na Twitteru o tom informoval její výkonný ředitel Marek Kindernay. O duelech Slavie se jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians se radují z gólu.

Článek

„Podařilo se nám dohodnout vysílací práva na předkola domácích utkání Konferenční ligy s Plzní a Bohemians. Vyjednali jsme také vysílání předkola Ligy mistrů se Spartou. Přímé přenosy vyrobí a vysílá O2 TV Sport. Díky klubům za rychlá jednání a držíme palce. O zápasech Slavie jednáme se zahraniční agenturou," napsal na Twitter Kindernay.

O2 TV Sport tedy divákům zprostředkuje první utkání druhého předkole Konferenční ligy Plzně s kosovským celkem Drita a o týden později (3. srpna) odvetu stejné fáze mezi Bohemians a norským soupeřem Bodö/Glimt.

Stejná stanice, která vysílá rovněž tuzemskou nejvyšší soutěž, nabídne fandům také případná všechna další domácí utkání těchto dvou mužstev v kvalifikaci o třetí evropskou soutěž.

Sparta vstoupí do bojů o Ligu mistrů 8., nebo 9. srpna v jejím třetím předkole. Odvety jsou naplánované na 15. srpna. Soupeř českého šampiona zatím není známý, los proběhne 24. července. I domácí zápas Letenských v případném play off milionářské soutěže by měla O2 TV Sport.

To, kdo odvysílá venkovní zápasy českých klubů, zatím není jisté. „Zápasy venku vyjednávají zahraniční agentury, a to je většinou známo až těsně před utkáním. Zhruba týden," upřesnil po dotazu Sport.cz Kindernay.

Martýrium, padali únavou. Fotbalisté Sparty absolvovali beep test. Železným mužem Jan MejdrVideo: Sport.cz

Slavia naskočí do třetího předkola Evropské ligy 10. srpna proti poraženému z předkola Ligy mistrů mezi Panathinaikosem a Dniprem. Odveta se odehraje 17. srpna. Zatím se neví, kdo utkání odvysílá.