Hlavní obsah

Provokace na Slavii a konec snů. O tomhle se Rakówu bude ještě dlouho zdát, píší v Polsku

Sny fotbalistů Rakówa Čenstochová o účasti v základní skupině Konferenční ligy rozmetal v posledních sekundách prodloužení v Edenu gólem na 2:0 Ivan Schranz. Polský tým si přivezl do Prahy náskok 2:1 a po výborném výkonu z domácího duelu si dělal v Edenu oprávněné naděje na postup, které se ale nakonec zhroutily. Podle polských médií tamní vicemistr nakonec doplatil na neproměněné šance z domácího duelu, chyby rozhodčích a horší kondici.

Sestřih utkání Slavia - RakówVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Rána ve 121. minutě. Konec snů. Hráči Rakówa se chytali za hlavu," popisuje vyvrcholení čtvrteční odvety 4. předkola Konferenční ligy server sport.pl.

„Raków okouzlil Evropu. V rozhodující chvíli byl ale zabit vlastní zbraní," hlásí zase v titulku článek na webu listu Przeglad Sportowy.

Tohle je víc než Sevilla, zdůrazňuje Jindřich Trpišovský a přeje si soupeře z IrskaVideo: Sport.cz

„Svěřencům trenéra Marka Papszuna se o okolnostech porážky v Praze bude v noci ještě dlouho zdát. Těžko říct, zda byla Slavia celkově lepším týmem, ale v jednom polské vicemistry předčila. Postupem času bylo vidět, jak hráči Čenstochové blednou v očích a sotva pletou nohama. Raków se nechal ve druhém poločase soupeřem ovládnout. Rozhodující gól padl pár sekund před koncem prodloužení, ale schylovalo se k němu už dřív," píše dále Przeglad Sportowy.

„Přitom v tomto ohledu Raków v polské lize dominuje. Experti se nad tím rozplývali a opakovaně poukazovali na to, jak vypadají jeho hráči skvěle po fyzické stránce. V mnoha případech šlo o obrovskou zbraň týmu Marka Papszuna, která však v zásadní historické chvíli selhala. Naděje týmu dlouho držel brankář Vladan Kovačevič. Předváděl mezi tyčemi zázraky, ale ve skutečnosti jen odkládal trest," analyzuje list.

V jiném článku Przeglad Sportowy upozorňuje, že v Edenu byly k vidění v závěru časté provokace. „Nervózní atmosféra v zápase. Na takové scény se dívat nechceme," uvádí v titulku.

„V závěru prodloužení došlo k mnoha provokacím ze strany domácích a sledovali jsme i nepříjemné scény po posledním hvizdu rozhodčího," stěžuje si list. Naráží na gesta Petera Olayinky vůči Ivimu Lopezovi, zakopnutý míč od člena realizačního týmu Slavie a divoké oslavy sešívaných přímo před lavičkou hráčů Čenstochové.

Deník Rzeczpospolita viděl příčiny vyřazení polského celku i v prvním zápase, v němž slavil výhru. „Raków Čentochová promarnil šanci. Polští vicemistři doplatili na nevyužité situace a chyby rozhodčího z prvního zápasu," uvedl.

Reklama