Hlavní obsah

Hrdina Schranz trefil postup. Sevillu jsme si připomněli, oslava byla krásná, zářil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leckdo už asi přemýšlel nad penaltovým rozstřelem, ale nedošlo na něj. Slavia se už v nastaveném čase ponořila do bezbřehé euforie, odšpuntoval ji Ivan Schranz. Slovenský univerzál se zjevil na zadní tyči a hlavičkou zužitkoval centr Petera Olayinky. Naskákali na něj spoluhráči, fanoušci, prostě všichni. „Bylo to krásné,“ smál se Schranz. Sešívaní porazili Raków Čenstochová 2:0 po prodloužení a v součtu s porážkou 1:2 z Polska postoupili do základní skupiny fotbalové Konferenční ligy. „Jsme šťastní, že budeme hrát na podzim poháry,“ zářil osmadvacetiletý střelec.

Pohádkový závěr, rozplýval se Ivan Schranz. Olie mě fantasticky našel a potom byla euforieVideo: Sport.cz

 
Článek

Sestřih utkání Slavia - Raków

Asi je ve vás hodně euforie, že?

Šťastný, pohádkový závěr. Jsme rádi, že to takhle dopadlo. Od první minuty jsme šli za svým cílem. Dařilo se nám plnit plán. Vytvářeli jsme si šance, tlačili jsme na soupeře. Kluci zápas dobře rozběhli. Jsem šťastný, že to takhle v euforii skončilo. Určitě jsem dal jeden ze svých nejdůležitějších gólů kariéry.

Tušil jste, že centr od Petera Olayinky vás takhle najde?

Viděl jsem, že se Olie otočil s míčem směrem do hřiště a že asi bude centrovat. Neměl jsem to daleko na zadní tyč. Je moje povinnost to tam zavírat. Olie mě fantasticky našel. Bylo důležité, abych míč správně trefil, aby brankář neměl šanci. Naštěstí se to podařilo.

Ideální počet cizinců v kádrech českých klubů řešil pořad Přímák na Sport.cz s Martinem Vozábalem.Video: Sport.cz

Připomnělo vám to postup přes Sevillu, kterou Slavia vyřadila před více než třemi lety v Evropské lize taky gólem v úplném závěru prodloužení? Vy jste tehdy působil mimo Česko.

Přiznám, že jsme si pouštěli nějakou standardku z toho zápasu, tím jsme si ten zápas připomněli. Zápas jsem tehdy viděl, vybavuji si tu euforii, bylo to úžasné. Asi všem se to teď vybavilo. Rozhodnout v poslední sekundě je úžasné. Ta oslava z toho pramenila, moc jsme si to užili. Trochu se to tam seskupilo, přiběhli tam i fanoušci, ale o tom je fotbal. Bylo to krásné.

Dáváte důležité pohárové góly. Trefil jste se proti Unionu Berlín, Fenerbahce, Panathinaikosu. Jste specialista na Evropu?

Vůbec nevím. Situace si asi žádala, že jsem byl ve správný moment na správném místě. Ale ani v těch předchozích zápasech jsem nebyl jediným střelcem. Je to tým, který hrál skvěle. Díky spoluhráčům si šance vytvářím. Celý postup je týmový.

Jak těžkým soupeřem byl Raków?

Má svou kvalitu, velký respekt před ním. Má výborné fotbalisty, hrál velmi dobře, což prokázal v posledních sezonách v polské lize. Dokázal to i v tomto dvojzápase, hlavně v prvním utkání. Je možná škoda, že se takhle dobré týmy střely v předkole, určitě by si Raków zasloužil hrát základní skupinu Konferenční ligy. Zúročili jsme zkušenosti, určitě nám pomohlo domácí prostředí. Ukázali jsme, že jsme doma silní.

Máte nějaké přání pro páteční los?

Vůbec ne, ale vím, že bychom měli být v prvním koši. Je to nevyzpytatelné, Před rokem jsme měli těžkou skupinu. Uvidíme. Hlavně jsme šťastní, že budeme hrát na podzim evropské zápasy.

Reklama