Hlavní obsah

Rakouská média tepou Linec: Slavia vládla i s náhradníky, už není o co hrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v 82. minutě úvodního osmifinálového zápasu fotbalové Konferenční ligy mezi Slavií a rakouským Lincem svítil na ukazateli skóre stav 2:1 pro Pražany. Výsledek pro hosty více než příznivý však v posledních minutách rozcupovali Olayinka a Traoré, kteří zajistili českému mistrovi pohodlný náskok do odvety (4:1). A i rakouská média mají jasno. „Slavia vládla úplně ve všem, už není o co hrát," píše server Kurier.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yira Sor ze Slavie Praha oslavuje se spoluhráči gól na 1:0

Článek

Čtyři banky v síti hostujícího brankáře Schlagera, dvě tyče a spousta dalších nevyužitých šancí. Na branku rakouského Lince mířilo 17 střel. V Edenu se ve čtvrtek večer odehrával jednoznačný zápas. A to navzdory tomu, že sešívaným chybělo dvanáct hráčů, z nichž většina by hrála v základní sestavě.

Do důležité bitvy tak postupně nastoupili například šestnáctiletí bratři Pudilové či o dva roky starší Samek. I toho si všímá rakouský tisk. „Český mistr i s řadou náhradníků a personálních problémů dominoval. Slavia byla v každém ohledu lepší," nešetří rakouský tým tamní server Kurier.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yira Sor ze Slavie Praha během utkání osmifinále Evropské konferenční ligy

A to zdaleka nebylo vše. „Pražané mohli vyhrát ještě mnohem větším rozdílem, Linec na ně vůbec nebyl připraven. Šance v odvetě klesly na minimum, prakticky nebude o co hrát. Hráči Lince působili zmateně, nevěděli, co mají dělat," pokračuje v kritice poraženého týmu server.

Svůj tým po utkání nešetřil ani kouč Andreas Wieland. „Slavia nás přehrála naprosto ve všem. Vyřadili Fenerbahce, takže mají plno sebevědomí. To nám naopak chybí. Opravdu to byl z naší strany špatný výkon. A zvlášť v závěru utkání, kdy jsme hráli neskutečně naivně," hodnotí duel osmatřicetiletý trenér.

Reklama

Související témata: