Hlavní obsah

Stav slávisty Schranze se v noci zhoršil! Má praskliny na lebce a obratli

Aktualizováno

Fotbalová Slavia utrpěla při výhře ve čtvrtečním duelu Konferenční ligy nad Ballkani (3:2) i nepříjemnou ztrátu. Sešívaní přišli podle informací klubového šéfa Jaroslava Tvrdíka na podzim o Ivana Schranze. Klub následně upřesnil, že slovenský univerzál by měl chybět minimálně šest týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Ivan Schranz je odnášen z hřiště

Článek

Přitom bezprostředně po utkání, z něhož musel Schranz odstoupit po trefě kolenem do hlavy od Egzona Sinaniho, kouč Jindřich Trpišovský neviděl situaci svého svěřence zdaleka tak černě.

„Na to, jak se to zprvu jevilo, je na tom nyní lépe, než jsem čekal. Samozřejmě ale uvidíme časem. U Ondřeje Koláře na Rangers jsem měl stejný názor a dopadlo to nakonec o dost hůře," chlácholil se kouč.

V pátek ráno se však naplnil nejhorší možný scénář.

„Velmi smutné zprávy. Ivan Schranz hospitalizován na neurochirurgii UVN se zraněními hlavy a krční páteře. Ivane, držíme palce a jsme s Tebou! A pro podzim tak bohužel přicházíme o dalšího klíčového hráče," informoval Tvrdík na Twitteru.

Nejlepší střelec Slavie v evropských pohárech. Poslední Mohykán Peter OlayinkaVideo: Sport.cz

Schranze odnesli v 80. minutě otřeseného na nosítkách. Nicméně sám cítil dobře. V průběhu večera se ale jeho stav zhoršil stran bolesti hlavy. V Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích se v nočních hodinách podrobil CT mozku a krční páteře s nálezem praskliny spánkové kosti, očnice, šestého krčního obratle a zakrvácení.

Následně byl hospitalizován na neurochirurgii, kde zůstává na pozorování. Předběžný odhad jeho absence zní minimálně šest týdnů. Do konce podzimní části už Slavii na hřišti nepomůže.

„Se Schranzíkem jsme si psali v noci, jeho stav se následně rapidně zhoršil. Poranění hlavy i krčního obratle je velké, situace na hřišti tak i vypadala. Je to pro nás i pro něj těžká zpráva. Přejeme mu všichni brzké uzdravení a doufáme, že ho brzy uvidíme mezi námi. V  léčbě mu budeme maximálně nápomocní," říká hlavní trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Slávisté mají už na marodce obránce Jana Bořila, Davida Hovorku, záložníka Tomáše Holeše a zraněný je i nigerijský ofenzivní hráč Yira Sor.

Psychicky náročnější zápas, přiznává Jindřich Trpišovský. Nasměruje domácí výhra Slavii opět k postupu?Video: Sport.cz

Reklama