Hlavní obsah

Rozhodne o postupu prodloužení? Solidní šanci Slavie tuší sázkaři i bookmakeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šance jako hrom. Naposledy se český tým v semifinále evropské soutěže představil v sezoně 1995/1996, kdy fotbalisté Slavie podlehli v Poháru UEFA Bordeaux. Ve čtvrtek se v Edenu rozhodne, zda se sešívaným podaří tento úspěch napodobit. První čtvrtfinálový zápas Konferenční ligy s Feyenoordem skončil divokým smírem, s ohledem na průběh utkání je do odvety vše otevřené. Výhoda domácího prostředí je nyní na straně svěřenců Jindřicha Trpišovského, kurzové rozdíly jsou ale minimální. Na výhru domácích je vypsán kurz 2,77:1. Vítězství Feyenoordu ocenili bookmakeři kurzem 2,49:1, na remízu se pak sází v kurzu 3,83:1.

Jak to vypadá s marodkou Slavie? Budou proti Feynoordu k dispozici Sor a Holeš? Video: Sport.cz

 
Článek

Přes polovinu sázkařů věří, že by Slavia doma mohla uspět. Vítězství by znamenalo postup. Bookmakeři jsou o něco skeptičtější. „Slavia dokázala sehrát v Rotterdamu skvělou partii, ale vyrovnání bylo spíš šťastným momentem. Feyenoord je pro nás výkonnostně prostě o pár procent lepším týmem," domnívá se Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Kurzy jsou ale vyrovnané. Postup do semifinále je vypsaný pro Slavii 2:1 - na Feyenoord 1,8:1. „Rozhodne aktuální nastavení hráčů ve čtvrtek večer, kdo ze sebe dokáže dostat v 90 minutách a případném nastavení to nejlepší a nemusí to být ten papírově lepší," dává Slavii naději bookmaker. „Nakonec může rozhodnout i psychická odolnost při penaltovém rozstřelu, kde už fotbalové umění nebývá rozhodujícím faktorem," dodává Urbanec.

Je pro Slavii proti Feynoordu motivací vyrovnání klubového maxima z roku 1996?Video: Sport.cz

Příjem sázek u jeho kalendáře je rozdělen (výhra Slavia - remíza - výhra Feyenoord) 53% - 16% - 30%.

Gólmani Slavie, kdo do branky...?Video: Sport.cz

Prakticky vyrovnané jsou i vyhlídky na postup do semifinále. Na nizozemský celek je aktuálně v nabídce kurz 1,81:1, postup sešívaných se sází za 1,99:1. Sázkaři to vidí podobně, 55 % z nich předpokládá postup Feyenoordu, zbylých 45 % věří Slavii.

„Očekávání v podobě vstřelených gólů na obou stranách se naplnilo, první zápas byl prvotřídní zábavou nejen pro nezaujaté diváky. Kromě branek jsme však mohli vidět také spoustu chyb, pravděpodobně nejviditelnější při třetí brance Feyenoordu, kdy slávisté inkasovali z přímého kopu," vrací se o týden zpátky Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kurzy na vítěze Konferenční ligy
Marseille4,00
AS Řím5,00
Leicester5,50
PSV Eindhoven6,00
Feyenoord10,00
Slavia Praha12,00
Bodö Glimt13,00
PAOK Soluň35,00

„Ačkoliv oba týmy vsítily o víkendu svým soupeřům v ligových utkáních čtyři branky, opakování přestřelky z minulého týdne se spíše nepředpokládá. Ani jeden z celků nebude chtít udělat chybu, protože postup do semifinále pohárové soutěže je na dosah ruky. Přesto se i tentokrát prosadí oba týmy, na což je vypsán kurz 1,46:1. A kdo ví, třeba se dočkáme i prodloužení, remízový výsledek totiž rozhodně není nepravděpodobný," radí Hanák.

Výhodou pro sešívané bude domácí prostředí, vyprodaný Eden i skutečnost, že mohu nastoupit i někteří hráči, kteří do Rotterdamu neodcestovali.

„Na vítězství Slavie jsme přijali 55 % sázek, výhra Feyenoordu se objevuje na 28 % tiketů. Dalších 17 % jde na remízu," hlásí Markéta Světlíková, mluvčí Chance. Nejčastěji se tipují více než dva góly v zápasu a to, že každý tým dá alespoň jeden a více.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články