Hlavní obsah

Slavia řeší potíž, na Feyenoord může chybět Sor i Holeš. Trpišovský doufá, že bude mít oba. Co Ševčík?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kádr fotbalové Slavie před odvetou čtvrtfinále Konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam trochu nabobtnal. Vrací se do něj pro první zápas vykartovaní stoper Aiham Ousou a levý bek či záložník Srdjan Plavšič, na část zápasu bude k dispozici i uzdravený záložník Petr Ševčík. Trenéru červenobílých Jindřichu Trpišovskému se ale točí hlava z možné citelné absence. Z Nizozemska si šrámy přivezli defenzivní univerzál Tomáš Holeš a útočník Yira Sor. „Jeden z nich bude stoprocentně, u druhého je to padesát na padesát,“ zvěstoval Trpišovský před bitvou, v níž se sešívaní pokusí po remíze 3:3 proklouznout do semifinále třetí evropské soutěže.

Jak to vypadá s marodkou Slavie? Budou proti Feynoordu k dispozici Sor a Holeš? Video: Sport.cz

 
Článek

Oba patří mezi stěžejní borce, Slavia se o Tomáše Holeše a Yiru Sora opírá. Český reprezentant spolehlivě řídí defenzivu z pozice stopera nebo záložníka, dominuje v soubojích, je dynamický, klidný. Nigerijské žihadlo zase deptá soupeře rychlostí, po zimním příchodu do Edenu se na evropském pódiu trefilo už šestkrát.

Slavia se musí připravovat na to, že jeden z nich může v odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam chybět. „Ztráta by to byla obrovská, ať už by chyběl ten, či onen," trochu se orosil kouč červenobílých Jindřich Trpišovský. Jeho družina bude chtít proměnit remízu 3:3 v postup mezi elitní čtyřku soutěže.

„Tomáš byl v Rotterdamu náš nejlepší hráč, nebo určitě nejužitečnější. Yira má sice rezervy, ale s míčem je neskutečně nebezpečný a silný. V prvním zápase jsme viděli, že to hodně působí i na soupeře, který mění svůj styl a vnímá Yirovy přednosti. Pokud by jeden z nich nenastoupil, tak i vzhledem k typologii zápasu se tito hráči těžko nahrazují," vypočetl slávistický stratég.

„Pořád pevně doufáme, že je budeme mít oba k dispozici," doplnil s tím, že bude záležet na pocitu obou hráčů. Rozhodnout by se mělo na středečním tréninku.

Sestava se může měnit i na jiných pozicích. Stoper Aiham Ousou a univerzálně využitelný Srdjan Plavšič si odpykali trest za vyloučení v osmifinálové odvetě proti Linci. Nejistý je start Maksyma Talovjerova, jenž měl o víkendu teplotu a individuálně začal trénovat v úterý.

Plusem je i návrat kreativního záložníka Petra Ševčíka, jenž o víkendu proti Pardubicím zvládnul sedmnáct minut po osmitýdenní pauze. „Rád bych ho měl v základní sestavě, ale není ve stavu, aby to zvládl," prohodil Trpišovský.

„Petr patří mezi hráče, kteří nepotřebují dlouhou dobu na to, aby po zranění hráli. Na Chelsea nastoupil po pauze a jen po týdenním tréninku, ale teď je to jiná situace. V sobotu měl první trénink, v neděli proti Pardubicím absolvoval část utkání. Také musíme brát v potaz, že se může prodlužovat," přiblížil velitel slávistické lavičky. Na část odvety však blonďatého záložníka plánuje využít.

Jasno má i o tom, kdo bude chytat. Brankář Ondřej Kolář nepůsobil přesvědčivě v Rotterdamu, pod třetí inkasovanou brankou se výrazně podepsal. Ale zase pozvolna přebíral zpátky pozici jedničky. Aleš Mandous byl spolehlivý v neděli proti Pardubicím a připsal si i několik dobrých zákroků.

Gólmani Slavie pohledem Jana RajnochaVideo: Sport.cz

„Naše rozhodnutí se nemění, máme jasno. Vliv má i souhra hráčů, kteří nastoupí před brankářem. Součinnost bude strašně důležitá, očekávám, že Feyenoord bude chtít využít i dlouhé míče za obranu," nastínil Trpišovský.

Slávisté také kvitovali, že si velká část z nich mohla o víkendu odpočinout. Proti Pardubicím nastoupili jen dva borci, kteří hráli předtím ve čtvrtek v základní sestavě proti Feyenoordu. „Samozřejmě že to mnoha klukům přišlo vhod," přitakal křídelník Ivan Schranz, jenž byl jedním ze dvou hráčů, již v základní jedenáctce zůstali.

„Program máme náročný, ale máme skvělé hráče a každý může hrát. I díky tomu jsme neměli proti Pardubicím problém. Plusem je, že si někteří kluci mohli odpočinout," dodal Schranz.

Reklama