Hlavní obsah

Slavia linecké koláčky sezobne, nepochybují experti. Sor dostane prostor k dalším rejdům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen krůček od čtvrtfinále Konferenční ligy jsou fotbalisté pražské Slavie, kteří minulý týden v Edenu porazili LASK Linec 4:1. Čtvrteční odveta se tak zdá být pouze formalitou. Zatímco postup Lince bookmakeři ohodnotili vysokým kurzem 14:1, na slávistický posun do dalšího kola je vypsán minimalistický kurz 1,01:1. Kurzy na vítězství v utkání jsou s ohledem na pohárovou matematiku o poznání vyrovnanější. Výhru Lince ocenili bookmakeři kurzem 2,61:1, na triumf Slavie je vypsán kurz 2,55:1 a na remízu 3,6:1.

Sorův potenciál? Neumím odhadnout, do topu ještě něco chybí, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Sázkaři věří v odvetě více Slavii, na její výhru jde 85-90 % vkladů. Triumf Lince odhaduje okolo 10 % sázkařů, v remízu pak věří 5 % z nich. Sešívaní v prvním zápase porazili LASK 4:1, i Rakušané však umějí dávat góly, což ukázali o víkendu v lize. Na to, že oba týmy dají gól a zároveň padne více než 2,5 branek, je vypsán kurz 1,84:1.

„Linec mohl Slavii cestu pohárem pořádně ztížit, když snížil v Edenu na 2:1. Mnozí fanoušci si určitě řekli, že to Trpišovský s šestnáctiletými mladíky v sestavě tentokrát přehnal, ale další dva góly udělaly z trenéra a jeho talentů hvězdy. Slavia v odvetě s Lincem může dokonce o jeden až dva góly prohrát a postoupí, přesto 90 % našich sázkařů tipuje její výhru i v Rakousku," avizuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Pudilovi? Šestnáctiletá dvojčata to na svůj věk zvládla skvěle, chválil Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Postup sešívaných vidí s kolegy jako téměř hotový. „Tak velký kolaps, nepostoupit v odvetě s náskokem o tři góly, se stane na téhle úrovni opravdu jednou za několik generací. Navíc Slavii bude vyhovovat ‚psychologie' zápasu. Klub z Lince to musí rozbalit stylem - všichni do útoku od první minuty. A prostor na brejky pro kanonýra posledních zápasů Sora by tak měl být obrovský. Vůbec bych se nedivil, kdyby Sor i v odvetě dal minimálně dva góly," napovídá Urbanec.

„Svěřenci Jindřicha Trpišovského sice o víkendu klopýtli v Liberci, k tomu však přispěla pořádná porce smůly a špatný stav hrací plochy. Slavia prohru rychle hodí za hlavu. Fyzicky dobře připraveným hráčům bude určitě vyhovovat, že útočit musí domácí, čímž by se měly otevírat prostory v obraně Lince. Je tedy velmi pravděpodobné, že uvidíme aspoň jednu branku z brejkové situace. Zde se přímo vybízí vsadit si na gól ve skvělé formě hrajícího Sora v kurzu 3:1," souhlasí Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„LASK sice o víkendu porazil Tirol 6:0, defenziva sešívaných je ale na úplně jiné úrovni. Pokud půjde Slavii naproti štěstí při losu, ani postup do čtyřky nemusí být mimo realitu. Senzační vítězství v celé soutěži má aktuálně hodnotu 14:1," upozorňuje Hanák.

Vzhledem k tomu, že se zápas odehraje na půdě soupeře, není u výhry obou celků výraznější kurzový rozdíl. Bookmakeři a sázkaři ovšem tuší, že Slavia opět s přehledem potvrdí svou převahu. LASK není vážným rivalem. Podle sázkových expertů se žádné překvapení konat nebude. Slavia jasně dominovala už v prvním zápase. Na to, že chyběla řada hráčů, neměla žádný problém, krom jedné povedené střely hostů. Do odvety půjde svědomitě s cílem ji ovládnout.

„LASK hraje skupinu o udržení v rakouské lize. Je spíše zázrak, že postoupil do vyřazovací části Konferenční ligy. Stalo se tak jedině díky tomu, že měl extrémně lehkou skupinu. Po prvním zápase je o postupu rozhodnuto a očekávám, že opět padne hodně gólů," tuší Karel Brettschneider, bookmaker Chance.

U jeho kanceláře se také často objevují tipy na více než 3 góly v utkání s kurzem 1,64:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.