Hlavní obsah

Slavia před Feyenoordem řeší rozpadlou obranu. Oscar už v Plzni běžel za Trpišovským, že chce hrát

Někteří jsou vykartovaní, jiní kurýrují zranění, další nefigurují na pohárové soupisce. Slavia se před prvním čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy v Rotterdamu proti Feyenoordu vypořádává s řadou absencí. „Ale doufám, že základní jedenáctku složíme z hráčů, na které jsme zvyklí. Plus bychom měli mít dvě dobré možnosti, jak do utkání sáhnout,“ nevymlouvá se trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oscar Dorley ze Slavie Praha a trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Článek

Rotterdam (od našeho zpravodaje) - Hlavně obrana z víkendového zápasu s Plzní se sešívaným úplně rozdrolila. Aiham Ousou stojí kvůli vyloučení z minulého utkání proti Linci, David Hovorka není na soupisce. Ze šlágru ve Štruncových sadech odpajdal i levý bek Oscar.

„Ale hned v Plzni na chodbě za námi běžel, že bude chtít hrát, že si tenhle zápas nechce nechat ujít. Bylo taky dobře, že jsme ho po dlouhé době zase slyšeli mluvit," směje se Trpišovský.

Liberijského legionáře potřebuje i proto, že David Jurásek není zapsán na soupisce a Srdjan Plavšič si odpykává trest za červenou kartu. I když srbský driblér v Rotterdamu s týmem narozdíl od většiny ostatních boje neschopných spoluhráčů je a před středečním tréninkem si dělal selfie s asistentem trenéra Jaroslavem Köstlem.

Kdo obsadí stoperský post? Nabízí se opět stažení Tomáše Holeše. „Ale já sestavu neprozradím. Absence jsou, kádr máme ale doplněný o mladé hráče, pro které to může být dosavadní největší zážitek kariéry. Porveme se," hlásí odhodlaně Holeš.

Vedle něj by mohl naskočit uzdravený Taras Kačaraba. „Zdravotně už jsem v pohodě. Trénuju s týmem kompletně. Jsem připravený," ujišťuje ukrajinský obránce. Variantou by mohl být Ondřej Kúdela, jenž však není moc rozehraný. „Figuruje mezi třinácti hráči, které bychom měli mít k dispozici," informuje Trpišovský.

Jen bod je pro nás škoda. A zákrok Buchy? Katastrofa, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Napravo bude kmitat Alexander Bah. Když bude nouze, kouč sáhne po někom z mladíků. „Bude to pro ně velká škola. Sice to nebylo možné kvůli úrovni, na které jsem hrál, ale kdyby mi někdo řekl, že pojedu v šestnácti na Feyenoord...," zasní se Trpišovský. Teď hraje o jiný sen. O semifinále Konferenční ligy.

Jak skončí úvodní čtvrtfinále Konferenční ligy mezi Feyenoordem a Slavií?
vysokou výhrou Feyenoordu
10 %
těsnou výhrou Feyenoordu
26,4 %
remízou
31,2 %
těsnou výhrou Slavie
28,8 %
vysokou výhrou Slavie
3,6 %
Celkem hlasovalo 3740 čtenářů.

Reklama