Hlavní obsah

Supíkovice zásobují Slavii. Jsme na ně hrdí, zní z malé vísky od polských hranic po premiéře šestnáctiletých dvojčat

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský šokoval, když do prvního osmifinále fotbalové Konferenční ligy proti Linci vyslal šestnáctiletého záložníka Adama Pudila a o přestávce ho nahradil jeho stejně starým bratrem Milošem. Rodáci ze Supíkovic obstáli. Že vám jméno malé vesničky z okresu Jeseník něco říká? Aby ne, pochází z ní také další slávista, reprezentační záložník Petr Ševčík. V obci jsou na své vyslance hrdí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miloš Pudil ze Slavie v zápase proti Linci.

Článek

V pátek ráno se na obecním úřadě v Supíkovicích důkladně probíral čtvrteční zápas Slavie proti Linci, v němž sešívaní vyhráli 4:1. „Škoda šance, kterou Miloš měl," usmívá se Radka Hečková, místostarostka malé obce a zároveň účetní a fanynka místního klubu, když ji Sport.cz poprosil, aby o talentovaných dvojčatech Pudilových a Petru Ševčíkovi vyprávěla.

Všichni tři z vesnice, která se nachází blízko polských hranic, pocházejí. „Péťa zviditelnil naši obec nejvíc," přitakává. Ševčík už je reprezentantem, Adam a Miloš Pudilovi zatím své kariéry započínají. Potenciál mají velký, však kouč červenobílých Jindřich Trpišovský ve čtvrtek večer na tiskové konferenci děkoval skautům, kteří je do Edenu přivedli.

Pudilovi? Šestnáctiletá dvojčata to na svůj věk zvládla skvěle, chválil Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Je opravdu neskutečné, že tři kluci od nás hrají ve Slavii. Musí mít píli a talent, aby něco takového dokázali. Nepochází z bohatých poměrů, nikdo jim nedal nic zadarmo. Nemáme tu podmínky jako ve městech. Je to pro nás a naši obec obrovská pocta," říká nadšeně Hečková.

Červenobílá v Supíkovicích frčí. „Většina lidí tu logicky fandí Slavii. Řekla bych, že i ti, co se o fotbal nezajímají, mají povědomí o tom, že někdo od nás hraje fotbal někde v Praze," přibližuje žena, která všechny tři hráče dobře zná.

Zahřeje ji, když vidí, jak se chovají, jak se rádi do Supíkovic vracejí za příbuznými a kamarády. „Péťa Ševčík je nám vždy ochotný pomoct, když tu v létě pořádáme turnaje. Myslí na nás, dává sponzorské dary. Když přijede, baví se normálně, jak jsme byli všichni zvyklí. Není to žádná primadona, která by si hrála na hogo fogo. To samé kluci Pudilovi. Ti jsou ještě mladí, ale jsou slušní a pokorní. Vědí, že musí dál makat, aby toho dosáhli víc," popisuje Hečková.

Talent tří dobrých rodáků byl vidět odmala. „Naše škola vyhrála dvakrát turnaj v rámci McDonald´s Cupu. Poprvé to bylo, když hrál Pěťa Ševčík. A pak s kluky Pudilovými," upozorňuje Hečková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík hledá cestu k brance soupeře

Život skromného klubu na malé vesnici není nikde lehký, to samé platí pro Supíkovice. Žáci tu však jsou. „Když je někdo talentovaný, jde do Jeseníku," říká zapálená fotbalová příznivkyně, jejíž manžel pracuje ve výboru místního klubu.

Chystají ze Supíkovic vyslat někoho dalšího do velkého fotbalu? „Kluci Pudilovi mají tři sestry. Nejstarší z nich má syna, který tu začínal, ale pak odešel do Jeseníku. Třeba on by mohl být příslibem do budoucna," líčí Hečková. Proč by nemohl jít ve stopách šestnáctiletých strýců?

Reklama

Související témata: