Hlavní obsah

Slavii limitují zranění. Pořád chybí Sor, kouč je mrzutý ze ztráty Lingra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá nálada na útulném a pěkném stadionu Sivassporu ve slávistickém týmu panovala, ale červenobílí počítají před vykročením do základní skupiny fotbalové Konferenční ligy nepříjemné ztráty. Doma zůstali brankář Ondřej Kolář, stoper Eduardo Santos, ofenzivní univerzál Ondřej Lingr a útočník Yira Sor. Na soupisce ani nefiguruje další zraněný forvard Václav Jurečka. Zatím je záhadou, v jakém stavu bude záložník Lukáš Provod. „Musíme si poradit," zavelel trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Moses Usor ze Slavie Praha oslavuje gól.

Článek

Každá ztráta je nepříjemná, Trpišovského asi nejvíc trápí absence pracanta Lingra. Rvavý hráč je v ofenzivě schopný zastat jakýkoliv post, poraněný kotník z nedělního zápasu na Slovácku ho ale uvedl do stavu pracovní neschopnosti. „Má tam otok. Je to velká ztráta, Ondra patří v mých očích mezi pět nebo šest nejdůležitějších hráčů v kádru," pronesl smutně šéf slávistické lavičky.

Lingr je pro něj cenný tím, že přijme jakoukoliv roli. Ať jde na hřiště od první minuty či jako střídající borec, vždy se vyždíme. „Je nadržený na každou minutu, týmu neskutečně pomáhá. I když někdy nenastoupí, můžu se na něj vždy na stoprocentně spolehnout. Nemám rád zápasy, kdy není k dispozici," dodal s povzdechem Trpišovský.

Lingr byl klíčovým mužem duelu na Slovácku, zařídil penaltu, ocitl se v šancích. Zápas v Uherském Hradišti dohrál. Před cestou do Turecka dal ale přednost léčbě v Praze. Stopera Santose, jehož v neděli střídal, limitují svalové problémy. Brankář Kolář má potíže s krční páteří. „Nebyl schopný tréninku," podotkl kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha

Rychlík Sor kurýruje poraněné tříslo už několik týdnů, naposledy hrál 21. července. „A nechceme nic uspěchat. Jednou se to už stalo, kdy jsme na něj tlačili v Aténách a po dvou trénincích se vrátil do stavu, v jakém byl předtím. Běhá, čekáme, kdy budeme moct jít do stoprocentního sprintu. Mohl by se příští týden zapojit do tréninku s týmem, ale nesmíme mít jakoukoliv pochybnost. Jinak se dotrénuje až v reprezentační pauze," vykreslil Trpišovský situaci okolo hbitého Nigerijce.

„Samozřejmě nám chybí, to bylo vidět i v předkolech. Zápasy v Evropě jsou vedené jinak, není tam tolik faulů, hra je plynulejší. Má náběhový styl, sedí mu to," dodal trenér.

Zvažuje i úlevu pro Lukáše Provoda, který se na jaře vrátil po těžkém zranění kolena. Dozvuky cítí pořád. „Potřebuje delší dobu, aby zregeneroval. Má bolesti, které musí překonávat. Jeho styl je náročný, data ze zápasu na Slovácku měl na vysoké úrovni, v úterý měl regenerační trénink. Kdyby se hrálo ve středu, nehrál by. Nezvládl by zápas v intenzitě, v jaké potřebujeme. Uvidíme, v jakém bude stavu ve čtvrtek. Myslím, že bude spíš střídající hráč, ale může se to změnit. Je lepší mít hráče čerstvého a plného sil," naznačil Trpišovský, jak uvažuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání se Zlínem.

Tradiční otázka zní, kde bude hrát Tomáš Holeš. Obvykle má místo ve středu zálohy, ale při absenci Santose se nabízí, že by se stáhl na post stopera. Ostatně na Slovácku dal na této pozici po vystřídání Brazilce do hry klid.

„Spíš si myslím, že se objeví ve středu hřiště. Budeme ho tam potřebovat. Ještě uvidíme, na Slovácku nám pomohl, ale jsou tu další, kteří to musejí zvládat," konstatoval slávistický stratég. Ve středu obrany se tak vedle Aihama Ousoua dá čekat Taras Kačaraba.

Reklama