Hlavní obsah

Start kapitána stále v ohrožení. Plzeň bude čekat do poslední chvíle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„Dělá se možné i nemožné," říká trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek o stoperu Lukáši Hejdovi, který vinou zranění nedohrál víkendové ligové utkání v Teplicích. Koubek by ho rád viděl v sestavě pro čtvrteční úvodní duel 2. předkola Konferenční ligy proti kosovské Dritě, proto bude čekat do posledních chvil, jak to s kapitánem bude.

Plzeň čitelná, pomalá, neagresivní, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Hejda musel v sobotním duelu, který Plzeň překvapivě prohrála 0:1, střídat už ve 36. minutě. Důvodem bylo zřejmě nechtěné přišlápnutí od stopera Teplic Štěpána Chaloupka.

„Lékařské oddělení dělá vše pro to, aby jeho start byl ve čtvrtek možný. Momentálně to tak ještě není, rozhodnou odpolední hodiny před zápasem. Dělá se možné i nemožné," vysvětluje Koubek aktuální stav plzeňského kapitána.

Místo Hejdy naskočil po bok Václava Jemelky 21letý Sampson Dweh, jenž na západ Čech dorazil před sezonou z Vyškova. Nabízí se případně i varianta s mladým Robinem Hranáčem a vyloučené není ani nasazení některého ze zkušených defenzivních záložníků.

Předzápasový trénink začal kapitán individuálně, následně se zapojil do přihrávkového cvičení. Pak ale po konzultaci s Koubkem zamířil ke střídačkám a sundal kopačku. Na další část tréninku už byla média poslána pryč. „Kdyby nemohl nastoupit, zvažujeme ze všech stran úplně vše. Je tady Dweh, Jemelka. Jde ale o evropský pohár, bude plný stadion. Jedna věc je přijít v přípravě a zazářit, a něco jiného prokazovat kvalitu opakovaně," komentuje Koubek princip, podle kterého bude vybírat.

„Na stoperském postu je situace vždy nelehká a pokud Hejda nebude, budeme pečlivě zvažovat," dodává. Stoperský post je ale jediné místo, o kterém ještě nemá jasno. Zbytek základní sestavy je prý už daný.

Plzeňskému brankáři Staňkovi nevyšel jeho penaltový trik, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Oproti zápasu v Teplicích se dají čekat změny. „Výsledek je neúspěšný, byly tam v dobývaní bloku nedostatky. Musíme reagovat i personálně, konkrétní ale nebudu. O sestavě ale už den před utkáním musíme mít jasno," dodává zkušený kouč.

ZÁPAS PLZNĚ V TELEVIZI
Stanice O2 TV Sport odvysílá utkání FC Viktoria Plzeň-FC Drita v přímém přenose. Studio moderátora Radka Šilhana a experta Zdeňka Folprechta startuje od 18:45 hodin. Přímo z Plzně bude aktuální informace přinášet reportérka Tereza Kubíčková. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a David Nyč. Televize O2 TV si pro fanoušky připravila atraktivní zvýhodnění předplaceného tarifu Sport Plus,

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.