Hlavní obsah

Střelec Slovácka Kalabiška: Zářez rozhodčího, tak bych zápas nazval!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konferenční liga zatím Janu Kalabiškovi střelecky svědčí. Krajní obránce Slovácka se po dvou trefách proti Partizanu Bělehrad prosadil i v Kolíně nad Rýnem. A mohl být ještě větším hrdinou. Samostatný únik v 55. minutě však neproměnil, zlobí se ale, že sudí kontakt s domácím obráncem neocenil penaltou.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Jan Kalabiška (vlevo v modrém) oslavuje svůj gól vstřelený Kolínu n. Rýnem.

Článek

„Zářez rozhodčího, tak bych zápas nazval. Penalta na mě byla jasná. Nechápu, že není video. Je to škoda, podle mě šlo o stoprocentní penaltu, protože mi přejel celý kotník. A ještě vyzul kopačku. Nechápu, že to rozhodčí neviděl," popisoval Kalabiška inkriminovaný moment.

Z opakovaných záběrů bylo následně vidět, že nejprve krajní obránce brknul nohou o trávník, až pak došlo ke kontaktu s domácím stoperem Nikolou Soldem. „Mohl jsem ji proměnit a nehádat se teď o penaltu," uznal muž, který ve 49. minutě snižoval na 1:2. „Dalo se s nimi hrát, bohužel jsme dostali ze dvou standardek dva góly. Druhý poločas jsme na ně vlítli a dokázali vyrovnat," připomněl Kalabiška, že do šaten se šlo za stavu 2:0 pro Kolín.

Naopak ve 64. minutě ukrajinský sudí Aranovskij odpískal pokutový kop pro Kolín, když Dejan Ljubičič upadl ve vápně po souboji se Stanislavem Hofmannem. Sám faulovaný penaltu proměnil a poslal německý celek opět do vedení. O pár minut později navíc uzavřel skóre na konečných 4:2 pro domácí.

Rozhodčího pohltila atmosféra

„Máme trochu smůly asi, jsme v Evropě nováčci a zdejší atmosféra asi rozhodčího pohltí, tak připískává domácím. Bolí to, jsem zklamný, mohli jsme si alespoň bod odvézt," netajil zklamání 35letý Kalabiška.

Soupeře z bundesligy popsal jako fyzicky dobře vybavený tým, který hraje náročný styl. Kolín většinu utkání vysoko napadal a nedával obraně Slovácka moc času na konstruktivní rozehrávku.

Vlítnou na ně jako Partizan

Fotbalisté z Uherského Hradiště ale rozhodně nezklamali, favorita dokonce přestříleli. Největší odměnou ale zůstávají dva právě vstřelené góly krátce po přestávce. „Řekli jsme si, že na ně zkusíme vlítnout jako Partizan na nás a dát kontaktní gól. Povedlo se, k ničemu moc jsme soupeře nepouštěli, rozhodly dvě sporné situace," vrátil se Kalabiška k týden starému domácímu utkání, kdy Slovácko prohospodařilo rovněž poločasové vedení 2:0, navic v početní přesile.

Sám má kontě za první dvě střetnutí základní skupiny Konferenční ligy tři branky, což je na krajního obránce více než solidní bilance. „Aspoň, že jsou, i když vedly jen k jednomu bodu. Mohli jsme mít čtyři, škoda," zhodnotil střelec.

Reklama

Související témata: