Hlavní obsah

Terminátor Červ. Pohárová premiéra byla soubojová, byl to masakr, řekl záložník Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl otlučený jako píšťala. Na nohách, na těle, na hlavě. S trochou nadsázky, záložník Plzně Lukáš Červ vyhlížel po své premiéře v evropských pohárech jako po zápase MMA. Během čtvrtečního úvodního osmifinále Konferenční ligy v Ženevě (0:0) schytal od hráčů Servette spousty ran. Snad polovina z 18 faulů, které švýcarský vicemistr spáchal, byla na 22letého borce. „Byl to masakr. Faulů bylo až moc,“ řekl Červ.

Foto: Martial Trezzini, ČTK/AP

Plzeňský Lukáš Červ (vlevo) a Gael Ondoua ze Servette.

Článek

Před odletem do Ženevy se mu při myšlence na pohárovou premiéru rozzářily oči. Tak moc byl natěšený. Tak moc chtěl být na Stade de Geneve při tom. Stalo se. Červ proti Servette nastoupil od první minuty.

„Když mám říct, jaká byla moje premiéra, tak především soubojová. Soupeř měl taktiku přerušit každou naši akci hned v zárodku. Ale nebyl jsem překvapený, přesně na tohle nás trenéři připravovali,“ uvedl Červ.

Zimní posila ze Slavie ale také nejde pro ránu daleko, soupeři tedy nic nezazlíval. Při zápase ani po něm. „Rány umím přijmout. Tvrdé souboje mě dostanou rychleji do zápasu. Je ale pravda, že faulů bylo až příliš,“ přiznal záložník. „Šlo spíš o taktické fauly. Někdy je rozhodčí ani neodpíská, teď ale ano. Nejednalo se o nic hnusného. Možná až na jeden zákrok v závěru první půle, kdy mě hráč Servette dojel. Mohl dostat druhou žlutou kartu,“ podotkl Červ.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Plzeňský Jan Kopic (vlevo) a Dereck Kutesa ze Servette.

Buď schytal rány ve vzdušném souboji, dostal naloženo skluzem po odehrání míče, nebo ho soupeř stáhl rukama. Vždycky ale vstal a šel znovu do boje. „Nešlo dělat nic jiného. Ale ano, asi to chtělo víc fotbalu,“ připustil Červ.

Byť platil za velký talent, ve Slavii větší šanci nedostal. Evropské poháry si nezahrál ani v dresu Liberce v uplynulých dvou sezonách. Až do čtvrtka měl zkušenosti výhradně s českou nejvyšší soutěží. „Možná měl zápas se Servette oproti české lize o něco vyšší tempo. Ale rozdíl nebyl až takový,“ sdělil Červ, který v odvetě očekává podobný průběh zápasu. „Odveta bude o detailech. Věřím, že my je zvládneme líp a postoupíme,“ uzavřel Červ.

Reklama