Hlavní obsah

Trpišovský po Feyenoordu: Prožívám velké zklamání, zároveň cítím velkou hrdost na klub!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dovedl Slavii do třetího čtvrtfinále v Evropě, i napotřetí odcházel trenér Jindřich Trpišovský jako poražený. Tentokrát byl nad síly sešívaných nizozemský Feyenoord v Konferenční lize, ve čtvrteční domácí odvetě mu podlehli 1:3.

Zklamaný Jindřich Trpišovský. Dali jsme do toho všechno, ale ve druhé půli to nestačiloVideo: Sport.cz

 
Článek

Byť jste vyřazeni, považujete další čtvrtfinále na evropské scéně za úspěch?

Převažuje zklamání z nevyužití možnosti, kterou jsme měli. Stálo nás hodně úsilí se do čtvrtfinále dostat, museli jsme přejít přes spoustu skvělých soupeřů. Na semifinále to ale nestačilo. Momentálně prožívám velké zklamání, zároveň cítím velkou hrdost na klub, na lidi v klubu.

První poločas jste zvládli výtečně, po přestávce jste ale ubrali plyn. Proč?

První půle nás stála hodně sil, od začátku jsme dotahovali. Museli jsme řešit spoustu brejků Feyenoordu, odebírání míče nás stálo hodně energie. Bylo vidět ve druhé půli, že nám chyběla šťáva.

S Feyenoordem jste hráli už na podzim dvakrát ve skupině Bylo těžké ho něčím překvapit?

Ani jednou jsme Feyenoord neporazili, což není náhoda. I když jsme byli výhře dvakrát blízko, nezvládli jsme to. Feyenoord prakticky každou naši chybu potrestal gólem nebo si po ní vytvořil velkou šanci. Tohle jsme my neuměli. Mrzí nás, jak jsme vypadli, jakým způsobem jsme pomohli soupeři odvetu zvládnout.

Klíčovým momentem byla chyba brankáře Mandouse, po které hosté vstřelili druhý gól. Budete mu ji vyčítat?

Paradoxně Aleš odchytal skvělý zápas. Nezvládl jedinou situaci, kterou bohužel soupeř potrestal.

Chyb se nevyvaroval v prvním utkání v Rotterdamu ani brankář Ondřej Kolář. Neubližuje jim, že není jasně daná jednička?

Jestli jim to nevyhovuje, je otázka spíš pro ně. Slavia je velký klub, je v ní velká konkurence na každý post. Každý se s tím musím naučit žít, musí se s tím vyrovnat. Na takovou porci zápasů dva gólmani být musejí. Ale jak jsem řekl, šlo jen o jeden nešťastný moment.

Kiks brankáře Aleše Mandouse. Nedoplácí Slavia na střídání brankářů?Video: Sport.cz

Nešlo při rozehrávce o přílišné riziko?

Pokud na evropské scéně nekombinujete, dostanete se pod tlak. Jako se nám to stalo ve druhém poločase. Na míči si odpočinete, protože běhá soupeř. Výše rizika je k posouzení. Někdy je potřeba hrát jednoduše, ale na druhou stranu evropský fotbal je takový, jaký je. V první půli jsme se dostali z pesinku, byli jsme nebezpeční. Bez toho, aby se hrálo konstruktivně, nejde dojít do čtvrtfinále.

Je čtvrtfinále stropem pro české kluby?

Nechci soudit. Uvidíme, jaká bude příští sezona, kdo v létě zůstane, kdo přijde, kdo odejde. Není EURO, bude dlouhá pauza, bude prostor pro dobrou přípravu. Zase budeme mít ambice, aby se v Edenu hrála skupina evropského poháru.

Reklama