Hlavní obsah

Trpišovský počítá na Fenerbahce s Holešem. Do útoku Sor, či Tecl?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O sestavě má jasno. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský už vybral jedenáctku, která bude chtít ve čtvrtek dorazit Fenerbahce a poslat červenobílé do osmifinále Konferenční ligy. „Ještě bude záležet na zdravotním stavu Tomáše Holeše, se kterým momentálně počítáme,“ nastínil Trpišovský na tiskové konferenci. Sešívaní vyhráli první zápas venku 3:2.

O sestavě pro odvetu s Fenerbahce má Slavia jasno. Jak do ní zapadá Stanislav Tecl? Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Velká čáry se sestavou jako před týdnem v Istanbulu od trenérského štábu sešívaných před odvetou prvního kola vyřazovací fáze Konferenční ligy nečekejte. Slavii budou ve druhém střetu proti Fenerbahce chybět borci, kteří nefigurují na evropské soupisce (Jakub Hromada, Daniel Fila, David Jurásek), zraněný Lukáš Masopust a zřejmě i Petr Ševčík. „U něj to neumíme odhadnout, ale spíš nebude. Ovšem má zranění, které se může během jednoho dne rapidně zlepšit," popsal červenobílých Jindřich Trpišovský.

Na každý post má ale hráče, kteří jsou na nich zvyklí nastupovat. Improvizace, kterou před týdnem představovalo přesunutí ofenzivního univerzála Ivana Schranze na pravý kraj obrany, nebude nyní nutná. „Neprotestoval jsem, ale byl jsem překvapený. Hrát v obraně je zodpovědnost. Trenéři mi věřili a já jsem za jejich důvěru v takhle těžkém zápase na netradiční pozici vděčný. Snažil jsem ji splatit. Stejné to bude i v odvetě," poznamenal Schranz.

Defenzivní linie se nyní rýsuje poměrně jednoznačně. Do brány by se měl po víkendovém odpočinku vrátit Aleš Mandous. Napravo bude Alexander Bah, ve středu Aiham Ousou s Tarasem Kačarabou, nalevo Oscar.

Do středu zálohy se zatím počítá s Tomášem Holešem, jenž nehrál v neděli proti Bohemians. „Uvidíme, jak zvládne poslední trénink. V úterý trénoval," odhalil Trpišovský. K němu by se měl při Ševčíkově absenci přidat jeden z dvojice Ibrahim Traoré, Daniel Samek. V Istanbulu naskočil záložník z Pobřeží slonoviny a slušný výkon korunoval i brankou, tudíž se nabízí jeho nasazení i v odvetě.

Nad nimi je zřejmě nejžhavější volbou Srdjan Plavšič. Drobného Srba si trenérský tým celou zimu šteloval na pozici levého beka, teď ho zkouší na podhrotové pozici. „Byli jsme v situaci, kdy jsme neměli ani jednoho levého obránce. Teď máme tři a zraněného Honzu Bořila," odkázal Trpišovský, že kromě Plavšiče má k dispozici i Oscara a novice Juráska.

„Teď nám zase chybí někteří středoví hráči. Nabízelo se, že tam Srkiho dáme. Obsáhne velký prostor, dobře napadá, má technické a rychlostní předpoklady. Je to zdravý hráč, kondičně vypadá skvěle. Ale není rozhodující, kdo na kterém postu hraje. Jsme zvyklí na rotace," doplnil slávistický kouč. Nabízí se i Ondřej Lingr, jenž vynechal víkendové derby s Klokany, ale ve čtvrtek by měl být k dispozici.

Lingr může hrát i na pravém křídle, kde může naskočit i Schranz. Nalevo se rozehrává po návratu z mistrovství Afriky Peter Olayinka.

A útok? Na Fenerbahce nastoupil Yira Sor. „Myslím, že tam zahrál velice nadějně. Kdyby byl klidnější a efektivnější, mohl svůj výkon zúročit víc než jednou asistencí. Je to varianta i pro odvetu," podotkl Trpišovský.

Dál se nabízí Stanislav Tecl, na jehož přínos nedají slávističtí trenéři dopustit. „Kohokoliv se ve Slavii zeptáte, tak vám řekne, že Standa je hráč, který se kdekoliv obětuje pro Slavii. Nakazí tím ostatní, umí strhnout všechny kolem sebe. Umí tým podpořit, když se daří a i když ne. Je nezdolný a jeho role je nesmírně důležitá. Bude k dispozici. Uvidíme, jak ho použijeme," prohlásil Trpišovský o hráči, jehož však dlouhodobě sráží slabá produktivita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotalový útočník Slavie Stanislav Tecl se trefil v lize do sítě Slovácka.

„O sestavě máme jasno. Absolvovali jsme v ní úterní trénink. Teď spíš řešíme, koho budeme mít k dispozici na lavičku, abychom mohli reagovat na vývoj utkání. Povolali jsme i dorostence," naznačil hlavní stratég červenobílých, že situace kvůli řadě absencí není jednoduchá.

„Myslím si, že to utkání bude probíhat trochu jinak než v Istanbulu. Budeme chtít složit základní jedenáctku tak, abychom mohli některé posty v případě potřeby prohodit nebo i změnit rozestavení," nastínil, že bude opět sázet na univerzálnost svých svěřenců. Slavia se bude snažit zúročit velmi nadějnou pozici, kterou jí dává výhra 3:2 z Turecka.

Postoupí Slavia v Konferenční lize přes Fenerbahce Istanbul?
ano
89,8 %
ne
10,2 %
Celkem hlasovalo 463 čtenářů.

Reklama

  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň