Hlavní obsah

Veterán Petržela dal vedoucí gól a ještě trefil břevno. Trenér před ním smeká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O takovém výsledku zřejmě ani nesnili. Fotbalisté Slovácka s uzdraveným středopolařem Havlíkem v sestavě zdolali ve čtvrtečním úvodním utkání play off Evropské konferenční ligy po výborném výkonu AIK Stockholm hladce 3:0 a výrazně nakročili k postupu do základní skupiny soutěže. Odveta bude na pořadu příští týden ve čtvrtek ve Švédsku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Mikael Lustig z AIK Stockholm a střelec gólu Milan Petržela ze Slovácka.

Článek

„Je to nádherný výsledek," rozplýval se zkušený hradišťský záložník Milan Petržela, který si počínal na hřišti velice aktivně. Vstřelil vedoucí gól, ještě do přestávky trefil břevno a octl se i v dalších střeleckých příležitostech. „Jsem moc rád, že jsem mužstvu aspoň jednou brankou pomohl. Skórovali jsme po centrech z krajů hřiště do velkého vápna. Přesně tak, jak po nás chtěl trenér. Perfektně jsme jeho pokyny plnili," usmíval se.

Kouč Slovácka Martin Svědík Petrželu pochválil. „Smekám před ním. V devětatřiceti letech má za sebou úžasný pohárový zápas," tvrdil. Ocenil i výkony dalších hráčů. „V základní sestavě dostali šanci především zkušení borci. Už v první půli jsme mohli jednobrankové vedení navýšit. A závěrečný tlak jsme pak korunovali dalšími dvěma góly. V posledních minutách jsem se mohl ukřičet, protože jsem nechtěl, abychom inkasovali," raduje se, že jeho celek udržel čisté konto.

Svědíkovi se zamlouvala skvělá atmosféra na hradišťském stadionu. „Ti fanoušci, co přišli, byli úžasní," říkal v narážce na to, že stejně jako před týdnem na kvalifikační duel Evropské ligy nebylo hlediště úplně plné. „Škoda, že nebylo zcela vyprodáno. Kéž by příště byl na tak významný zápas plný dům," přeje si.

Ani po přesvědčivém vítězství ale předčasně nejásal. „Vedeme 3:0, avšak jsme teprve v poločase dvojutkání. Ve Stockholmu nás čeká bouřlivé prostředí. V odvetě budeme vycházet z pečlivé defenzívy. A nesmíme tam dostat rychlý gól," varoval Svědík. Ani podle Petržely nemá Slovácko ještě postup v kapse. „Je hodně blízko, avšak je potřeba tlumit euforii. Na utkání ve Švédsku se musíme dobře připravit," plánuje.

Skvělý výkon moravského mužstva očividně zaskočil trenéra AIK Stockholm Bartozse Grzelaka. „V naší kabině panuje obrovské zklamání a únava. Narazili jsme na nesmírně kvalitního soupeře, který nám nedovolil předvést naši obvyklou hru. Inkasovali jsme po centrovaných míčích z křídelních prostorů, byť jsme se na ně důkladně připravovali. Kdybychom ale za bezbrankového stavu proměnili jednu z našich dvou tutovek, mohlo být všechno jinak. Takhle jsme se po těžké porážce octli v mimořádně složité situaci. Je to ale fotbal, pořád je ještě devadesát minut před námi. Stále máme šanci ztrátu dohnat," nevzdává se dopředu.

Reklama

Související témata: