Hlavní obsah

Plavšič hrál poprvé v sezoně. Má asistenci, ale zaspal u vítězného gólu Rakówa. Mrzí mě to, smutnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v sezoně nekoukal na zápas z tribuny. Poprvé seděl na lavičce, a když se ještě v první půli zranil Oscar, šel na plac. Slávistický fotbalista Srdjan Plavšič zaujal v prvním zápase play off Konferenční ligy proti Rakówu Čenstochová pozici levého beka a prožil rozporuplnou podzimní premiéru. Připsal si asistenci u gólu Tomáše Holeše, zároveň neuhlídal soupeře při vítězném gólu, kterým Raków vyhrál 2:1 a připravil si výhodnější pozici do pražské odvety. „Mrzí mě to,“ smutnil Plavšič.

Sestřih zápasu Raków - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Čenstochová (od našeho zpravodaje) - Sotva Slavia v Čenstochové vyrovnala, dostala se po necelé minutě hned zase do problémů. Dlouhý nákop propadl za obranu a míč uzmul Fran Tudor, vřítil se do pokutového území a prostřelil brankáře sešívaných Aleše Mandouse. Raków se v 61. minutě dostal do vedení. Srdjan Plavšič v téhle situaci vůbec nedokázal reagovat.

„Moc mě to mrzí. Trvalo nám, než jsme vyrovnali. A hned vzápětí zase inkasujeme. Byl to můj hráč, jsem smutný," vyprávěl o klíčovém momentu srbský univerzál. „Neviděl jsem, že mi za zády nabíhá hráč. Ani jsem neslyšel od nikoho, že je za mnou," přidal.

Tahle situace hodně ovlivňuje náhled na Plavšičův výkon, a to i v očích trenéra Jindřicha Trpišovského. „Výkon se odvíjí hodně od toho, jak zvládnete kritické momenty. Jestli dáte gól nebo na něj nahrajete, jestli tyhle situace uhlídáte. Srdjan přihrál na gól, ale soupeře při gólu nepohlídal. Touhle optikou se to (jeho nasazení) úplně nepovedlo," podotkl Trpišovský. „Ale zase nám taky pomohl v ofenzívě," našel polehčující okolnost pro dosud přehlíženého svěřence.

Srbský driblér se v létě ocitl ve složité situaci. Dostal se mimo zájem Trpišovského, byl i zraněný, nedostávalo se na něj. Do čtvrtečního podvečera v polské Čenstochové se nedostal ani jednou mezi náhradníky, zápas hrál naposledy před třemi měsíci v derby proti Spartě.

„Musím říct, že to pro mě bylo dost náročné. Jen jsem trénoval a nehrál žádný soutěžní zápas. Ale myslím, že fyzicky jsem dobře připraven, každý den jsem na tréninku makal, na hřišti zůstával i po něm. Myslím, že fyzicky a běžecky jsem to zvládnul," popisoval Plavšič nepříjemné období.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Matěj Jurásek ze Slavie, Ivan López z Čenstochové a Srdjan Plavšič ze Slavie.

Nevysvobodil ho ani zájemce z Turecka, jednání nedopadla. „Bylo to na spadnutí, ale nevím, proč se to nepovedlo," pokrčil jen rameny.

A tak čekal a dočkal se. Slavii drtí zranění, na evropské soupisce se uvolnilo místo a Trpišovský ho vybral. Nakonec se po zranění Oscara v utkání proti Rakówu rozhodl vyslat drobného Srba i na hřiště.

Jako levého beka. „Ale nebylo to tak v plánu. Snažím se zápas vždy odehrát co nejlépe na každé pozici, kde mě trenér potřebuje," prohodil Plavšič, jenž je původně levým záložníkem. V zimě se začal učit hrát beka, vyzkoušel si i pozici ve středu zálohy.

Slavia se proti precizně bránícím domácím v ofenzívě trápila. „Bránili fakt dobře," uznal Plavšič. Nakonec pomohl Raków otevřít. Sebral odražený míč, šteloval si ho na střelu. „Opravdu jsem chtěl nejprve střílet, ale pak jsem viděl Holiho v lepší pozici," popsal.

Nahrál Tomáši Holešovi do křídla, který levačkou překvapivě a šťastně přehodil gólmana Kacpera Trelowského. Ale Slavii tahle branka nenakopla, vzápětí přišla smutná Plavšičova chvíle.

Co s ním bude dál? „Uvidíme, o tom jsme ještě nemluvili," konstatoval Plavšič. „Momentálně je plnohodnotným hráčem kádru, počítáme s ním," přidal na tohle téma Trpišovský.

Slavia se teď koncentruje na nedělní ligové utkání s Pardubicemi a pak na odvetu s Rakówem. „Bude to úplně jiný zápas. Hrajeme doma. Bude plný stadion, lidi nás poženou. Máme šanci postoupit," zadoufal Plavšič.

Reklama