Hlavní obsah

Vstup do jara? Zklamání! Zažívám ho delší dobu, zoufá si Sáček

Neradostná bilance. Čtyři soutěžní zápasy, jeden povedený, tři pokažené. Jako by fotbalisté pražské Sparty nebyli schopní uniknout svému osudu. Začátky jara prostě neovládají. V úvodním zápase prvního kola play-off Konferenční ligy doma podlehli Partizanu Bělehrad 0:1. Odveta na hřišti aktuálního lídra srbské ligy je na programu příští čtvrtek. „Před odvetou jsme potřebovali uhrát lepší výsledek,“ netají zklamání záložník Michal Sáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Queensy Menig z Partizanu a Michal Sáček ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Je služebně nejstarším nepřetržitě sloužícím sparťanem v prvním týmu. Problému se špatnými starty do druhé části sezony ovšem ani on neumí přijít na kloub.

Porážka musí být velkým zklamáním. Vzrůstá frustrace ze špatného vstupu do jara?

Zklamání to samozřejmě je. Výsledek do odvety jsme chtěli uhrát lepší. Víme ale, že za týden je druhý zápas. My si první musíme rozebrat a připravit se na odvetu lépe. Vstup do jara není ideální, ale sezona bude ještě dlouhá. Čeká nás hodně zápasů, které budou rozhodovat. Musíme se na ně připravit.

Ve Spartě jste dlouho. Čím si vysvětlujete, že jí začátky jara nejdou?

Je to docela podobné. Už to zažívám delší dobu. Sám ale nedokážu vysvětlit příčinu. Těžko hledat závěry... Důležitých zápasů nás ale čeká ještě hodně. Musíme začít už v Jablonci. Odpíchnout se výhrou a postupnými kroky jít dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty Praha.

Často se také v poslední době diskutuje o kvalitě letenského trávníku. Komplikuje vám hru?

Trávník by byl jen výmluvou. Jeho kvalitu bychom si představovali trochu jinou. Je však pro oba týmy stejný. Musíme se přizpůsobit, zjednodušit hru. To jsme také dělali, ale nestačilo to. Věděli jsme, že Partizan bude hrát jednoduše, chodit do soubojů a brejků. Na trávník se vymlouvat nechci.

Na jaře vám zatím vyšlo jen pohárové derby na Slavii. Čím to je, že se vám nedaří najít váš herní styl?

Odehráli jsme na pozdím dobré zápasy se Slavií a Rangers. Hráli jsme v nich ze zabezpečené obrany a příležitosti využili. Proti Partizanu to bylo nahoru dolů, bralo nám to hodně sil. Škoda, že jsme nevyužili šance, soupeř jednu ano.

Reklama

Související témata: