Hlavní obsah

Pykají za své řádění, na stadion je dostala finta. „Zakázaní“ fanoušci zaplavili Uherské Hradiště

Do svého hostujícího sektoru nemohou. Přesto jsou fanoušci německého Kolína nad Rýnem na stadionu Slovácka hodně slyšet. Na utkání Konferenční ligy totiž s předstihem vykoupili vstupenky a své hlasivky ukázali už několik hodin před výkopem v centru města.

Foto: Sport.cz

Fanoušci Kolína nad Rýnem zaplavili centrum Uherského Hradiště.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Kolína nad Rýnem v Uherském Hradišti

Fanoušci Kolína nad Rýnem dorazili do Uherského Hradiště

„Přijeli jsme autobusem. Máme skupinu fanoušků a prostě někdo napsal, že za sto euro nás vezme na Slovácko. Tak jsme toho využili," líčí téměř tisíc kilometrů dlouhou cestu fanoušek Julian, který by jinak cestoval autem.

Jeho parta čítala 50 až 60 jedinců. Jenže sektor hostů je pro zmíněné utkání zavřený kvůli řádění fanoušků bundesligového celku v úvodním utkání skupiny proti Nice. Tehdy vtrhli do sektoru domácích a při vzájemné potyčce létaly vzduchem nejen sedačky.

Jak se tedy stalo, že na Slovácku jich jsou na tribunách stovky? „Koupil jsem balíček lístků na všechny zápasy skupiny na Slovácku ve volném prodeji. Bylo to za dobrou cenu," popisuje Julian fintu, kterou využila většina Němců, kteří do Uherského Hradiště dorazili. Někteří však přijeli i bez vstupenek a sháněli je na poslední chvíli. Nejspíše marně, klání je totiž beznadějně vyprodané.

„Těším se, že bude plný stadion. Chci si užít skvělou atmosféru," svěřil se na předzápasové tiskové konferenci kouč Slovácka Martin Svědík.

O příznivcích německého týmu věděli místní hodiny před úvodním hvizdem. Červenobílé dresy a šály totiž zaplavily centrum města, obsluha v restauracích, kavárnách či bufetech nestíhala vydávat točené či lahvové pivo.

I když měli fanoušci Kolína vstupenky na různá místa, pořadatelé je nahnali na kratší tribunu vedle sektoru hostů. Ten podobně jako v předešlém klání proti Nice obsadily děti.

Reklama