Hlavní obsah

Zbytečná komplikace, měli jsme vytěžit víc, kabonil se po hubené výhře nad Brestem plzeňský trenér Bílek

Plzeň

Jedno plzeňský kouč přiznal hned po skončení kvalifikační partie s Brestem. Jeho tým si zkomplikoval život a postupové plány v Konferenční lize. „A zbytečně,“ přidával Michal Bílek. Jubilejní sté vystoupení na evropské pohárové scéně sice fotbalisté Viktorie zvládli, neboť běloruského protivníka porazili 2:1, jenže k odvetě 2. kvalifikačního předkola Konferenční ligy, která je na programu příští týden v arménském Jerevanu, si povezou hodně hubený náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kaša z Viktorie Plzeň a jeho gólová hlavička na 2:0 během utkání 2. předkola Konferenční ligy.

Článek

„Hlavně proto, že druhá půle se nám nepovedla. Scházel pohyb, ztráceli jsme spoustu míčů, hře scházela šťáva. Přitom jsme chtěli pozorně bránit a hrát zezadu, abychom neinkasovali. Nebyl to prostě výkon, jaký bych si představoval, v ofenzivě jsme nebyli nebezpeční," kabonil se domácí trenér Michal Bílek.

„Nám se zase ani trochu nepovedl první poločas, k němuž jsme nastoupili nervózní a vystrašení. I proto dva góly, které jsme do přestávky inkasovali. Dopouštěli jsme se chyb a vedení tím fotbalistům Viktorie nabídli," kontroval kouč Brestu Sergej Kavalčuk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Šulc z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 1:0 během utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy.

„Svou hru jsme začali předvádět až po změně stran, kdy jsme odložili přílišný respekt. A domácí v něm naopak pomohli nám, protože zvolnili," pochvaloval si, že se jeho svěřencům podařilo výsledek v závěru alespoň zkorigovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Aleš Hruška během utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy.

„Samozřejmě že to pro nás představuje komplikaci. Zvlášť, když jsme měli zápas slibně rozehraný. Sice jsme nakonec vyhráli, ale měli jsme z utkání vytěžit víc. Teď nás čeká v odvetě tuhý boj. Zvlášť když se bude hrát v Jerevanu, kde se budeme muset vyrovnat nejen se soupeřem, ale i s panujícím vedrem," připomínal domácí trenér dalekou cestu do Arménie i tamní klimatické podmínky.

„Ty sice budou pro obě mužstva stejné, ale protože samozřejmě do další fáze Konferenční ligy chceme postoupit, musíme být náš výkon mnohem lepší než v domácím střetnutí," litoval Bílek hlavně gólu inkasovaného jedenáct minut před koncem.

„Zbytečného, protože o nebezpečných rychlých protiútocích soupeře jsme věděli a neměli k nim Brest vůbec pouštět," vyčítal svým svěřencům komplikace, které si tím v postupových plánech přivodili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost plzeňských fotbalistů v utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy proti Dynamu Brest.

Zvláště, když k pěti hráčům na marodce přibyl i zraněný Kaša, který musel v samém závěru nuceně střídat.

„Nevím, kolik hráčů mi bude v odvetě scházet. Když se někdo uzdraví, bude to fajn, jestliže ne, budeme si muset poradit," snažil se Bílek zůstat nad věcí.

„I my litujeme, že musíme do Jerevanu. Doma bychom měli obrovskou podporu, protože fanoušci by nás hnali za výhrou. Nedá se ale nic dělat, zkusíme i tak silného soupeře porazit," ujišťoval trenér Brestu Kavalčuk, že dobojováno ještě není.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články