Hlavní obsah

Český fotbal půjde nahoru, věří po dvojím postupu kapitán Sparty Matějovský

Uzdravil se právě včas, aby zase navlékl kapitánskou pásku a dovedl fotbalovou Spartu do Evropské ligy. Záložník Marek Matějovský přihrál v odvetě play-off na druhý gól Jarošíkovi, především však měl obrovskou radost, že Letenští po výsledcích 2:2 a 2:0 vyřadili Feyenoord Rotterdam a v hlavní soutěži tentokrát nebudou chybět. „Postup řadím ve své kariéře hodně vysoko!“

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán Marek Matějovský před utkáním s Feyenoordem.

Článek
Fotogalerie

Jak jste si vychutnal návrat do Evropské ligy?

Moc se těším! Vlastně o tom ještě moc nepřemýšlíme, teď jsme šťastní díky tomu, že jsme postoupili. Poháry na Spartu prostě patří.

Favoritem byl přitom Feyenoord.

Získali jsme skalp velkého týmu, jsem za naše kluky moc rád. Často se omílalo, jak mladý máme mančaft a zda je hodný Sparty. Kluci teď ukázali, že na to mají. Je to neskutečná radost. A jsem také rád kvůli fanouškům. Poprvé jsme je měli v zádech, musíme jim moc poděkovat.

Kam postup ve svojí kariéře řadíte?

Hodně vysoko! Přišel jsem do Sparty vyhrávat tituly, ale to se zatím nedaří. S tímto dvojzápasem jsme se ovšem popasovali skvěle. I vzhledem k našim mladým si postupu moc cením.

Jeden z mladíků Kadlec se hrnul na penaltu. A proměnil...

Den před zápasem jsme za pana Lavičky snad poprvé penalty víc trénovali. Moc nám to nešlo, tak jsme si říkali, že bude lepší, aby na penalty nedošlo. Je vidět, že naši mladí mají patřičné sebevědomí.

Čeká vás pestrý podzim, na jednu stranu však teď můžete být mnohem klidnější. Jednoho z cílů jste dosáhli.

Samozřejmě. Výsledky byly docela slušné, přesto jsme byli na začátku sezóny pod palbou, že to prý nebylo ono. Myslím, že teď jsme atmosféru kolem Sparty trochu uklidnili. Postup je velkým povzbuzením. Doufám, že to tým nakopne a půjdeme nahoru.

Dál jde i Plzeň, nakonec tedy ve čtvrtek vypadl jen Liberec.

Přál jsem všem českým klubům, ale dva týmy v hlavní soutěži jsou fajn. Věřím, že český fotbal půjde nahoru.

V pátek se losují skupiny. Do jakých zemí byste za soupeři rád vyrazil?

Já bych si přál tým z Anglie nebo Skotska, to by se mi líbilo. A někteří kluci by rádi do Turecka, aby poznali tamní divokou atmosféru. Já už ji znám... (Z těchto zemí může Sparta narazit na Liverpool, Tottenham a Fenerbahce – pozn. red.)

Už v neděli hrajete ligu s Hradcem Králové. Stihnete vůbec postup oslavit?

Nemyslím, že by nějaká oslava měla být. Samozřejmě jsme šťastní, ale teď nás čeká liga, kterou si nesmíme nechat utéct. Pak přijde reprezentační pauza, ve které možné bude na něco čas, ale teď ne.

Reklama

Související témata: