Hlavní obsah

Duel kudrnáčů. Luiz má lepší techniku, culí se Král. Háro si nenechal narůst kvůli Brazilci

Praha

Velice často slyší kvůli porostu na hlavě, že je jako David Luiz. Záložník fotbalové Slavie Alex Král si ve čtvrtečním úvodním čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea splní sen a nastoupí proti brazilskému excelentnímu stoperovi. „Už jsem zvyklý, že nás lidé spojují," říká dvacetiletý talent klubu z Edenu.

Foto: koláž Sport.cz s Profimedia a Právo

Kudrnáči Alex Král a David Luiz. Podoba účesu čistě náhodná...?

Článek

Slavia bude nebezpečný soupeř, nečeká nás nic snadného, varuje trenér Chelsea Maurizio Sarri

Bude se hrát na krev, říká o souboji s Chelsea obránce Vladimír Coufal

Fotbalisté Chelsea v Praze

Je to smutné ponaučení, říkají slávisté o uzavřené části tribuny sever

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trénink Chelsea před zápasem se Slavií

„Nejdříve mě k Luizovi přirovnávali jenom kvůli vlasům," vzpomíná Král. „Nenechal jsem si je ale narůst kvůli němu. Dlouhé vlasy nosím asi od dvanácti. A Luize jsem prvně zaregistroval o tři čtyři roky později," vybavuje si Král. Kudrliny si nijak uměle nevytváří. „Vlasy se kroutí, jak schnou. Jen jednou jsem je zkusil vysušit fénem a nebyl to dobrý nápad," vypravuje s úsměvem Král, jenž ještě před zimním přesunem do Slavie nastupoval na postu stopera jako Luiz.

„Až s přibývajícími roky jsem z mnoha míst slyšel, že máme i podobný styl běhání a hry. Ale jsem si velmi dobře vědom, jak daleko mám do jeho kvalit," přemítá Král o častém srovnání s jednatřicetiletým Brazilcem, který v Evropě oblékal dres Benfiky Lisabon, Chelsea a pařížského Saint Germain. Pyšní se titulem ligového šampiona z Portugalska, Francie i Anglie, v dresu londýnského týmu slavil i triumf v Lize mistrů a Evropské lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král během tréninku před utkáním čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea.

„V mých očích jde o jednoho z nejlepších stoperů světa. Prostě mimořádně komplexní hráč. Je rychlostně i silově vynikající, má skvělou techniku. Určitě lepší než já," culí se Král.

Potkat borce, který v dresu Brazilců slavil triumf na Poháru FIFA 2013 a hrál na šampionátu 2014 mohl už před pár dny při reprezentačním přípravném duelu. Jenže Luiz na soupisce Kanárků nebyl.

Když nám chybí Souček, je to jako když Chelsea chybí Hazard, přiznává trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„Když jsem se objevil v českém výběru, hned jsem si hledal nominaci Brazilců. Říkal jsem si, že by bylo fajn si proti němu zahrát. Jsem rád, že mi možnost vzájemného střetu dopřál následně los Evropské ligy," přiznává Král.

Reklama

Související témata: