Hlavní obsah

Hitzfeld je spokojený s prvním poločasem, Advocaat s druhým

Povzbudivou remízu 1:1 do odvety si vybojovali fotbalisté Zenitu Petrohrad ve čtvrtečním prvním utkání semifinále Poháru UEFA na hřišti Bayernu Mnichov. Domácí poslal v prvním poločase do vedení Ribéry, který nadvakrát uspěl z penalty. Ve druhé půli ovšem do vlastní sítě skóroval Brazilec Lucio. „Vlastní branka byla nešťastná, i s tím se ovšem musí počítat,“ nevěší hlavu před čtvrteční odvetou v Petrohradě kouč Bayernu Ottmar Hitzfeld.

Článek

Čtvrteční večerní duel v Allianz Aréně nabídl dva odlišné poločasy. Zatímco domácí fotbalisté Bayernu v tom prvním soupeře téměř do ničeho nepustili, a díky gólu Ribéryho z penalty šli po zásluze do vedení, ve druhém se vlastní brankou o vyrovnání postaral Lucio. „V prvním poločase jsme hráli ve velkém tempu, bez problémů jsme kombinovali a hra se nám dařila,“ řekl na goal.com k prvnímu dějství domácí kouč Hitzfeld.

„Ve druhém poločase jsme byli ovšem velmi zatažení a hráli příliš defenzivně. Umožnili jsme Zenitu dostat se do hry a v tu chvíli začal být soupeř velmi nebezpečný. Stále máme velkou šanci, protože jsme schopni na hřištích soupeřů vždy vstřelit jednu, dvě branky. A navíc můžeme do odvety počítat s Luca Tonim,“ počítá Hitzfeld s italským forvardem, který se s deseti vstřelenými brankami drží na prvním místě tabulky střelců. V Mnichově ovšem stál pro žluté karty.

„Jsem velice spokojený s hrou, kterou jsme předváděli ve druhém poločase,“ řekl na adresu svých svěřenců hostující trenér Dick Advocaat. „V prvních třiceti minutách si Bayern vytvořil spoustu šancí. Nevím proč, ale byli jsme nervózní,“ dodal.

Nizozemský trenér na lavičce ruského klubu bude muset vinou karetních trestů v odvetě postrádat trojici hráčů, kteří v utkání v Mnichově obdrželi žluté karty. Dostatečný pozor si nedal nejen Fernando Ricksen a Radek Šírl, ale také obávaný útočník Andrej Aršavin, který byl vyhlášen nejlepším hráčem ruské ligy za uplynulou sezónu.

„Nemáme stejné možnosti jako Bayern. Dnes hráli s osmi jinými hráči než v posledním ligovém zápase a stejně dokázali porazit Eintracht Frankfurt 3:1,“ podivil se Advocaat nad širokou hráčskou základnou, kterou bavorský klub narozdíl od petrohradského disponuje. „To je velký rozdíl mezi Bayernem a mým klubem,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: