Hlavní obsah

Ideální formu ještě necítí. Ale proti Šmoně chci zopakovat úvod z Letné, hlásí sparťan Krejčí

Haifa

Úvod zápasu s Kirjatem Šmona na Letné před čtrnácti dny vyšel Spartě parádně. Ladislav Krejčí sám rychlý gól vstřelil a na druhý brzy nahrál... "To bylo skvělé. Kéž by se mi něco takového povedlo i při odvetě," říkal mladý záložník s rozzářenýma očima před dnešním večerním zápasem v Haifě. Tam má izraelský klub azyl, protože doma, u libanonských hranic, hrát nemůže. Sparta měla v zápasech Evropské ligy s Feyenoordem, Bilbaem a doma se Šmonou perfektní vstup do zápasů. Dávala góly a bodovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Sparta.cz

Ladislav Krejčí na tréninku sparťanských fotbalistů v Izraeli.

Článek

„Před každým z těch zápasů jsme si řekli, že na soupeře vletíme a podařilo se nám to. Věřím, že to bude fungovat i tentokrát. Soupeři už z nás mají respekt, protože jsme něco na hřišti ukázali. My jsme nohama na zemi a rozhodně se nevrhneme do utkání bezhlavě. Určitě budeme chtít brzy vstřelit brzy jeden, nejlépe dva góly, a pak zápas kontrolovat až k vítězství,“ nastínil taktiku pro večerní duel Ladislav Krejčí.

Bez Kadlece to bude těžké

Právě Krejčí byl u několika skvělých úvodů... „Pocit je to perfektní, když dáte rychlý gól a jdete do vedení. Hned se hraje líp. První gól proti Šmoně jsem dal už ve třetí minutě, po chvíli sám na další nahrál. V tu chvíli se cítíte skvěle, ale nesmíte podlehnout euforii, protože soupeř se může zvednout,“ popsal mladý záložník svoje pocity.

Jeho parťákem v demolici izraelského týmu byl Václav Kadlec. Jenže ten je po operaci lebeční kosti po srážce s mladoboleslavským Nešporem... „Vašek bude hodně chybět. Měl dobrou formu. Góly dával i nám je připravoval. Táhl nás dopředu a navíc jsme si spolu dobře rozuměli. Ale musíme to zvládnout i bez něho,“ konstatoval Krejčí.

V případě vítězství může Sparta postoupit už ve čtvrtek do jarní části Evropské ligy, pokud Lyon neprohraje v Bilbau a sparťané to dobře vědí. „Tuhle variantu známe, ale nemyslíme na ni. Pro nás je to svým způsobem klíčový zápas právě kvůli té šanci postoupit už teď, ale nebudeme se rozptylovat tím, jak hraje Lyon. V každém případě chceme udělat další veledůležitý krok,“ zdůraznil Krejčí a dodal: „Víme, že se Šmona dá porazit a to je pro nás podstatné. Ale také jsme se přesvědčili, že jim nesmíme nechat žádný prostor pro kombinaci. Oni jsou rychlí, techničtí, dávají balóny za obranu a v domácím prostředí budou určitě nebezpečnější než na Letné.“

Reprezentace je motivací navíc

Nominace proti Slovensku byla pro dvacetiletého záložníka příjemným překvapením. Rozhodně ho však nesvazuje. „Na zápas v Haifě jsem se těšil i tak, ale tohle je motivace navíc. Vždycky jsem si přál, se do národního mužstva dostat a teď se mi to splnilo. Nijak jsem se netrápil tím, že mi kvůli zranění nejméně jednou utekla. Je to pro mne další krok, po mládežnických týmech ale ten největší,“ přiznal Krejčí.

Na začátku podzimu si v kvalifikačním duelu o Evropskou ligu s Rapidem Vídeň poranil rameno. Dlouhé týdny nehrál a ještě déle se dostával do skvělé jarní pohody. „Skutečně jsem se do formy dostával pomaleji, ale teď už jsem na tom velmi dobře. Ideál to ještě není. Věřím však, že moje výkony po zbytek podzimu budou už jen lepší a hlavně se to projeví na hřišti. Hodně mi v té cestě nahoru pomohl zmíněný domácí zápas se Šmonou, který mi vyšel,“ říkal spokojeně sparťanský záložník, jeden z nejlepších českých „leváků.“

Reklama

Související témata: