Hlavní obsah

Je skvělé porazit tým ze španělské ligy, od toho jsou poháry, jásá Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Den před utkáním slíbil, že po delší pauze už zvládne celých devadesát minut. Nejenže předsevzetí splnil, navíc s kapitánskou páskou na rukávu dovedl fotbalisty Sparty k cenné výhře 1:0 nad Betisem Sevilla. „Před závěrečným zápasem v Limassolu je jasné, že budeme až do poslední chvíle hrát o postup do jarní části Evropské ligy. Přesně to jsme chtěli,“ poukazuje Ladislav Krejčí.

Měsíc jsem byl mimo, jsem rád, že jsem to zvládl, těší Ladislava Krejčího. Pro tyhle zápasy hrajeme Evropskou ligu! Video: Sport.cz

 
Článek

Vrátil se do základní sestavy právě včas. „Jsem rád, že jsem celý zápas opravdu zvládl. Ještě větší radost však mám samozřejmě z cenné výhry,“ hodnotí kapitán velký letenský večer.

Na začátku října Ladislav Krejčí po utkání v Seville prohlásil, že Sparta tam odehrála nejlepší poločas za jeho působení v klubu. Nakonec však Betisu podlehla 1:2. Tentokrát její výkon až tak atraktivní nebyl, velkou týmovostí jí však přinesl tři body.

„Dokázali jsme se z prvního vzájemného zápasu poučit. První poločas nám opět přinesl šance. Ve druhém už jsme byli o něco pasivnější, ale dali jsme si pozor, aby se do příležitostí nedostal soupeř. Věděli jsme, že to je jediná cesta, jak uspět,“ líčí český reprezentant.

Věděl jsem hned, jak s Kuchtičovou přihrávkou naložím, říká Lukáš Haraslín. Nad Betisem nevyhráváte každý den, super výsledek! Video: Sport.cz

Odměna je sladká, skalp aktuálně sedmého klubu La Ligy.

„Je skvělé porazit tým ze španělské ligy, od toho jsou poháry. Jak jsem říkal před zápasem, chceme se nejen porovnávat se silnějšími soupeři, než jsme my, ale také je porážet. Jako teď,“ neskrývá Krejčí velké nadšení.

Chceme se porovnávat s těmi nejlepšími a porážet je, říká Ladislav Krejčí. Věřím, že na jaře v Evropě budeme!Video: Sport.cz

Pražané tak mohli v klidu sledovat druhý čtvrteční zápas ve skupině, který začal až ve 21:00. Pokud by Rangers doma porazili Limassol, měla by Sparta už jisté jaro aspoň v Konferenční lize. Pokud by však Aris zabodoval, situace ve skupině by se vyrovnala a dala by Pražanům větší šanci na umístění do druhého místa, a tudíž postup v Evropské lize.

„Ani nevím, co z toho si přát víc. Na Kypr tak jako tak pojedeme vyhrát. Betis jsme porazili, takže víme, že budeme až do poslední chvíle hrát o postup do jarní části Evropské ligy. Přesně to jsme chtěli,“ těší Krejčího.

Rangers remizovali s Arisem 1:1. Sparta má postup ve svých rukou. Když na Kypru zvítězí, v Evropské lize se udrží.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.