Hlavní obsah

Krajčík: Na drnovišti v Edenu budeme Janovu důstojným soupeřem

Na Italy je expert, letos na jaře přece půl roku v Serii A působil v barvách Regginy. V létě se Matej Krajčík do fotbalové Slavie znovu vrátil, a tak se chystá na středeční duel Evropské ligy s Janovem. Pražané jsou zatím ve skupině poslední. Zbytky nadějí však ještě mají, a tak pravý obránce ještě nehází ručník do ringu.

Článek

Jak si na italského soupeře troufáte?

Naše hra má v posledních zápasech znovu prvky, na které jsme mohli spoléhat v minulých úspěšných sezónách. Myslím, že doma budeme Janovu důstojným soupeřem.

Jaké máte osobní vzpomínky na Janov?

V Serii A jsem proti němu nastoupil jednou. Jeho systém 3-4-3 je již delší dobu stálý, i když se mužstvo trochu obměňuje. Formu chytá Crespo, který by prý mohl jet na svůj čtvrtý světový šampionát.

Právě Crespo je pro Slavii největší hrozbou?

Nemyslím, že jen on, góly dávají také Palladino a Sculli.

Podzim se vám nevydařil. Opravdu věříte, že vám nedělní výhra 3:1 nad Brnem vrátila potřebnou pohodu?

Přestože jsme v Jablonci nevyhráli, již poslední tři zápasy jsme hráli slušně. Chybí nám gólové vyústění, takže nejdůležitější bude, aby pohodu měli hlavně útočníci.

Terén v Edenu není po zápase amerického fotbalu moc rovný.

Bohužel. Trávník trochu vysychá, je to takové drnoviště. Na konci podzimu to lepší nebude.

Komu bude hrbolatý trávník vadit víc?

Myslím, že oběma týmům. Ani my přece nejsme žádní bořiči, abychom kopali míč až do patnácté řady.

Jsou to sice jen čísla, ale nestraší vás přesto bilance posledních 23 zápasů v evropských pohárech, z nichž Slavia vyhrála jediný!?

Není to příjemné. Máme však po ligové sezóně a měli bychom si to užít. Pokud bychom ve skupině ještě dvakrát vyhráli, můžeme postoupit. Měli bychom to brát spíš z této stránky.

Vladimír Šmicer však před duelem s Valencií uznal, že to není jen tak. V Evropě přece nehrajete jen proti samým vynikajícím soupeřům...

To je pravda. A když to tak vezmu, tak se nám v poslední době víc dařilo proti nejsilnějším soupeřům než proti těm slabším. A to bychom měli proti Janovu potvrdit.

Reklama