Hlavní obsah

Krejčího bídná venkovní bilance Sparty v Evropě neděsí. Chceme výhru a postup, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září na Letné odehrál proti Arisu zvláštní, rozporuplný zápas. Vstřelil dva góly, na druhou stranu se podepsal pod dva inkasované. Fanoušky byl přesto kapitán Sparty Ladislav Krejčí zvolen Mužem prvního kola skupinové fáze Evropské ligy. Ve čtvrtek na půdě kyperského celku povede Pražany za postupem do jarní fáze této soutěže, k čemuž jsou zapotřebí tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha během utkání s FC Zlín.

Článek

Limassol (od našeho zpravodaje) – „Nechci, aby to vyznělo špatně, ale šlo o jeden z mnoha zápasů. Pracuju stejně, ať se daří, nebo nedaří. Jsem určitě rád, že máme teď osud ve svých rukách. Z minulé sezony máme zkušenost, že musíme bojovat do poslední chvíle. Tohle je stejná situace. Jsme tak nastavení, uvědomujeme si důležitost zápasu,“ prohlásil Krejčí ve středu na tiskové konferenci v Limassolu, kde na otázky kyperských novinářů odpovídal plynulou angličtinou. „Nechceš to vzít za mě?“ pravil směrem k letenskému kapitánovi v žertu ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík, který průběh tiskovky překládal do angličtiny pro místní média.

Spartu ponechá v Evropské lize pouze výhra. V případě remízy nebo porážky o jeden gól se jí bude týkat na jaře třetí výkonnostní soutěž, a sice Konferenční liga. „Tohle je jednoznačné. Chceme se porovnávat s nejlepšími možnými soupeři, proto chceme zůstat v Evropské lize,“ podotkl Krejčí.

Jenže venku Sparta v Evropě vyhrála naposledy před třemi lety. „Neberu na tohle velkou váhu. Co se týká výsledků, nejde o nic chvályhodného, ale co se týká předvedené hry, je to o něčem jiném. Naposledy jsme odehráli slušný zápas v Seville proti Betisu. Zatím je to tak, že se nám daří výsledkově víc doma. Do utkání s Arisem ale jdeme s jasným cílem vyhrát,“ uvedl Krejčí.

Před Arisem však mají Letenští zdravý respekt. „Mají zajímavý styl, co se týká rozehrávky a rotace hráčů. Jeho nejsilnější stránkou je rychlý přechod do útoku, mají pro brejky rychlé hráče,“ varoval Krejčí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.