Hlavní obsah

Priske: Hrát na jistotu na Konferenční ligu? Jednoznačně lepší mužstva jsou v Evropské lize, cílem v Limassolu je výhra!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta si může dovolit ve čtvrtek večer na Kypru prohrát o gól, a stejně zůstane i na jaře v pohárové Evropě. Týkalo by se jí play off Konferenční ligy. Jenže trenér Brian Priske chce rozhodně víc. A sice zůstat v Evropské lize. K tomuto cíli povede pouze výhra nad Arisem Limassol.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske

Článek

Limassol (od našeho zpravodaje) – „Evropská liga je logicky kvalitnější. A my se chceme měřit s nejlepšími možnými soupeři. Naše koncentrace tedy směřuje k výhře,“ řekl Priske na středeční tiskové konferenci na stadionu v Limassolu.

Byl byste tedy zklamaný, pokud byste hráli na jaře „jen“ Konferenční ligu?

Tohle není o mně. Věc vidím v kontextu, co je důležité pro nás pro všechny. Jednoznačně lepší mužstva jsou v Evropské lize, tak to prostě je. Budeme hrát, jako vždycky, nebudeme nijak spekulovat. Chceme i v příštím roce hrát Evropskou ligu, tohle je náš cíl.

Jenže Sparta venku na evropské scéně nevyhrála 12× v řadě a Aris je doma hodně nebezpečný.

Máme před Arisem velký respekt, jeho trenér odvádí velmi dobrou práci. Musíme si dát pozor na brejky. Máme ale vlastní zbraně. S kolegy z realizačního týmu máme jasný obrázek, jak chceme hrát a jakým způsobem dosáhnout úspěchu.

Upřímně, doufal jste po listopadové porážce na Rangers, že by se mohla situace pro Spartu vyvinout tak, že v závěrečném duelu na Kypru bude hrát o postup?

Po zápase v Glasgowě to bylo velmi složité. Bylo jasné, že si nevystačíme sami. Že kromě šesti bodů budeme muset spoléhat i na pomoc Arisu, což se stalo, když remizoval na Rangers. Teď už je to na nás.

Obránce Asger Sörensen byl poslední dva zápasy mimo kvůli zranění, na Kypr s výpravou však odletěl. Počítáte s ním do základní sestavy?

Všichni hráči jsou připraveni absolvovat předzápasový trénink, tedy i Asger. Trénoval s týmem několik dnů. Rozhodneme se, jak bude jeho tělo reagovat na zátěž. Podle toho ho buď zařadíme do základní sestavy, nebo na lavičku.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.