Hlavní obsah

Mistři světa hrozí Spartě! Navrch bombarďák Isco a šampion Premier League na lavičce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jen namátkou. Dva mistři světa s Argentinou loni v Kataru, pětinásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid. A na lavičce ostřílený kouč, který zrovna před deseti lety směroval Manchester City k titulu v Premier League. Betis Sevilla disponuje slavnými jmény a pro fotbalisty Sparty bude druhý zápas ve skupině Evropské ligy nezapomenutelnou konfrontací.

Sparťané si prohlížejí hřiště Betisu Sevilla, kde je čeká další zápas Evropské ligyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sevilla (Od našeho zpravodaje) – Už jen vstup hlavním vchodem na stadion Benita Villamarína je impozantní. V síni slávy hned narazíte na repliku sošky pro mistry světa, kterou si loni v Kataru potěžkali Argentinci Germán Pezzella a Guido Rodríguez.

Šampioni a spol. teď mají spadeno na Spartu.

„Snaží se hrát odzadu, dominovat, místy hrají přímo a rychle pronikají do soupeřovy šestnáctky. Není náhoda, že jsou první ve skupině i v české lize. Bude to náročné utkání, budeme muset dominovat. V tom se cítíme dobře, i když nám to soupeř ztíží,“ charakterizuje Pražany záložník Rodríguez, který vyhrál mistrovství světa, byť si na něm připsal jediný start.

Do Sevilly se sparťané, díky zvládnutému trojboji, vydali v lepší náladě, potvrzuje to i Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

Zářivou hvězdou je především Isco, pamětník nedávné zlaté éry Realu Madrid.

„Obrovský bombarďák po všech stránkách! Umí jeden na jednoho, má skvělou techniku. Zajímavé je, že po konci v Realu zamířil do mojí Sevilly. Tam mu to nevyšlo, nebyl spokojený. Tak odešel rovnou do Betisu. I psychicky to pro něj musí být hrozně náročné, ale pořád je skvělý hráč,“ líčí Tomáš Vaclík, bývalý brankář FC Sevilla, který Isca zažil jako soupeře.

„Nebudeme se na něj zvlášť připravovat, ale není pochyb o tom, že je to jeden z klíčových hráčů. O něm nemusím moc mluvit, všichni vědí, jak kvalitní je. Má velký dopad na Betis. Je to skvělý hráč, náš styl hry se ale zaměřuje na soupeře jako celek, ne na individuality,“ ujišťuje trenér Brian Priske.

Sparta jede na Betis. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Isca všichni znají, ale nemyslím si, že to je jen o něm. Má kolem sebe spoluhráče, kteří odvádějí skvělou práci. Musíme si dát pozor na celý tým Betisu, nejen na jednoho hráče. Isco je kvalitní, ale není sám. S trenéry se zaměřujeme i na jednotlivé hráče a jejich pozice, kde se jim daří nejlépe, v čemž jim musíme zabránit,“ přidává se záložník Qazim Laci.

„Když se všichni budou držet svých úkolů, můžeme to ztížit spoustě soupeřů. Očekáváme ale, že Betis ukáže na míči kvalitu, mají technicky dobře vybavené hráče. Mám velkou důvěru v tým, že předvedeme pěkný výkon,“ ujišťuje Priske.

On sám se poměří se slavným chilským koučem Manuelem Pellegrinim.

„Určitě si zaslouží hodně respektu, nevím ale, jestli bych jej označil za někoho, kdo měl na mě velký vliv. Řadu let ovšem předvádí úžasnou práci, a to nejen v Evropě, ale i v Latinské Americe. Zkrátka výborný kouč. Jak už jsem ale říkal, nesoustřeďuji se na konkrétní aktéry utkání, ale především na svůj tým a jeho výkon,“ zdůrazňuje dánský trenér Sparty.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.