Hlavní obsah

Mourinho poděkoval Trpišovskému. Podle kouče AS hrála Slavia ve druhé půli dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér AS Řím José Mourinho musel nuceně kvůli trestu od UEFA sledovat zápas se Slavií jen z tribuny, ale spokojeně pozoroval, jak dobře jeho mužstvo plnilo taktický plán. Italský celek vyhrál nad sešívanými ve třetím utkání základní skupiny Evropské ligy 2:0. „Věděli jsme, že když Slavii necháme hrát, vznikne problém. Proto jsme na ni chtěli vytvořit tlak, aby se nedostala do tempa,“ vysvětlil zkušený stratég.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Trenér AS Řím José Mourinho pochválil Slavii za druhý poločas

Článek

Řím (od našeho zpravodaje) - Slávistický kouč Jindřich Trpišovský před vzájemným duelem Mourinha vychválil. Hovořil o tom, jak během jedné dovolené hltal o portugalském velikánovi knihu. Přiznal, že je pro něj největší trenérskou legendou, které se dosud v přímé konfrontaci postavil, a že obdivuje, jak umí pracovat se vztahy v kabině.

Mourinho tahle slova zaregistroval a zahřála ho. Kvůli nim, ale možná i z respektu k Trpišovskému a jiným okolnostem po utkání slávistického trenéra vyhledal. „S panem Trpišovským jsem krátce mluvil. Poděkoval jsem mu za to, jak o mně mluvil na tiskové konferenci,“ přiznal šedesátiletý Portugalec.

Zápas se Slavií se mu díky výhře hodnotil dobře. „Nebylo to pro Slavii jednoduché, když v první minutě inkasovala. To se nehraje dobře nikomu,“ věděl Mourinho. „Hráli jsme s velkou energií, která nám stejně jako intenzita ve druhé půli klesla. Slavia byla ve druhém poločase velice dobrá, což je skvělá zpráva pro naše hráče. Protože víme, že v Praze to bude dobrý a zajímavý zápas,“ dodal.

Řeč se točila ale hodně už směrem k nadcházejícímu ligovému zápasu AS Řím na Interu Milán. Mourinho se vůbec nezabývá tím, že v Miláně bude panovat nevraživá atmosféra proti Romelu Lukakuovi, jenž nyní patří do jeho družiny, ale předtím působil i v Interu. „Je to o nás. Inter je podle mě nyní nejsilnějším týmem v Itálii, proto nás čeká složitý zápas. Ale nebudeme se zabývat ničím jiným než sami sebou,“ nechtěl se úspěšný kouč vrtat v tématu okolo belgického šutéra.

Zápas bude kvůli vyloučení v posledním utkání proti Monze sledovat opět jen z tribuny. „Je jasné, že nejsilnější jsme, když jsme všichni pohromadě. Už si ale nepamatuji, kdy to naposledy bylo. Pořád někdo chybí. Buď Dybala, Smalling, Pellegrini, Mourinho, nebo někdo jiný. Ale my jsme v tréninkovém centru od rána do večera, někdy tam i spíme. A když tam nejsem, věřím svým kolegům. To platí i pro zápas. Ale samozřejmě nechci koukat na zápasy z tribuny,“ podotkl Mourinho.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen