Hlavní obsah

Na Kuchtu je občas potřeba zatlačit, někdy ho obejmout. Spartě jde proti Betisu o jaro v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Aktuálně sedmý tým španělské ligy je sám o sobě dostatečnou motivací. Fotbalistům pražské Sparty jde však ve večerním duelu Evropské ligy proti lídrovi skupiny Betisu Sevilla o postup a setrvání v pohárech i na jaře. „O vyřazení vůbec nepřemýšlíme. Věřím, že také na jaře v Evropě budeme,“ ujišťuje kapitán Ladislav Krejčí.

V Evropské lize si nevytváříme tolik šancí jako v domácí soutěži, ví Brian Priske. Na Kuchtu je občas potřeba zatlačit, občas ho obejmout.Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta si proti Betisu v případě souhry výsledků může ještě před závěrečným utkáním v Limassolu zajistit jaro v pohárech. Na druhou stranu ani dvě případné výhry jí nemusejí stačit k postupu do play off Evropské ligy. Dost možná jí půjde aspoň o konečnou třetí příčku, která zajistí přesun do Konferenční ligy.

Pražané teď potřebují produktivitu od útočníků, jenže především Jan Kuchta se teď střelecky trápí.

„V lize si šance vytváříme, v tom jsme nejlepší v soutěži. Problém je v Evropě, což jsme také trochu čekali. Hráčům se snažíme pomáhat při tréninku, pracujeme s nimi u videa. Na Kuchtu je občas potřeba zatlačit, někdy ho obejmout. Máme hodně lidí, kteří hráčům pomáhají se zlepšovat,“ říká trenér Brian Priske.

Chceme se porovnávat s těmi nejlepšími a porážet je, říká Ladislav Krejčí. Věřím, že na jaře v Evropě budeme!Video: Sport.cz

Postup alespoň do Konferenční ligy záleží i na výsledku druhého utkání ve skupině C mezi Glasgow Rangers a Arisem Limassol. Betis už o třetí jaro v pohárech za sebou nemůže přijít. Pokud jde o druhou příčku, Sparta musí vyhrát.

„Samozřejmě cítíme naléhavost zvítězit, abychom hráli EL i po novém roce. Klíčový je také náš poslední zápas proti Arisu, ale teď je nejlíp vyhrát,“ uvědomuje si dánský kouč.

Letenští v Seville počátkem října prohráli 1:2. Pokud dnes Sparta zvítězí a Aris na stadionu Ibrox neboduje, skončí Pražané ve skupině nejhůře třetí. Jenže Betis drží sérii 13 soutěžních zápasů bez porážky.

„Náš videoanalytik viděl hodně jejich zápasů. Na svém stadionu jsou opravdu dobří. V tabulce jsou třetí, co se týká domácích ligových zápasů. Venku se trochu trápí. Důležité bude, které hráče jejich trenér nasadí,“ avizuje Priske.

Sparta hrála v Seville za úmorného vedra. Tentokrát by mrazivé počasí mohlo být její výhodou. Na takové podmínky nejsou hráči Betisu příliš zvyklí.

„Myslím, že počasí nebude hrát roli. Jsou to profesionálové, hrají po celé Evropě i v nízkých teplotách. Na druhou stranu jsme sledovali hodně jejich zápasů a není pochyb o tom, že jsou v La Lize lepší doma než venku. Doufám, že naši fanoušci nás podpoří a udělají to Betisu ještě těžší,“ přeje si Priske.

Jak skončí zápas Sparty s Betisem Sevilla v Evropské lize?
Vysokou výhrou Sparty
4,8 %
Těsnou výhrou Sparty
56,1 %
Remízou
13,2 %
Těsnou výhrou Betisu
19,5 %
Vysokou výhrou Betisu
6,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1703 čtenářů.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.