Hlavní obsah

Tři tituly i pořádná divočina. Bývalý útočník Sparty vzpomíná na angažmá v DinamuNejblíž jsem měl k Mandžukičovi! Bývalý útočník Sparty vzpomíná na angažmá v Dinamu Záhřeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na angažmá v Dinamu Záhřeb, kde působil v letech 2009-2011 nedá dopustit. Získal s ním tři tituly, zažil triumf v Chorvatském poháru. A také třaskavá derby s Hajdukem Split. Mistr české ligy s Libercem a někdejší útočník fotbalové Sparty a Příbrami Miroslav Slepička sdílel tehdy kabinu s budoucími hvězdami Mandžukičem, Kramaričem, Lovrenem nebo Vrsaljkem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalový útočník Miroslav Slepička si během kariéry zahrál i v Příbrami.

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - „Dinamo je pořád gigant,“ říká Slepička, podle kterého bude mít Sparta ve dvojzápase s chorvatským šampionem pořádně těžkou práci.

Máte o Dinamu nadále přehled?

Detailní ne, ale sleduju sestavu, trenéry, dění kolem klubu. Takže samozřejmě vím, že vedení vyhodilo kouče Biščana, mého bývalého spoluhráče v Záhřebu. V Dinamu se porážky neodpouštějí.

Dinamo Záhřeb, těžší než Kodaň? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Je tedy pro klub vyřazení z bojů o Ligu mistrů velká rána?

Pochopitelně Ligu mistrů chtěli hrát, ale rozpočet s přehledem zalepí z prodeje hráčů. Produkuje pořád spoustu skvělých hráčů. Teď odešel obránce Šutala do Ajaxu za skoro půl miliardy korun. Transfer dokumentuje, jaké jméno a zvuk v Evropě Dinamo má. V Česku jsou dva miliony eur za hráče ohromná částka, tam nikoho pod pět milionů eur neprodají. Hráče Dinama táhnou idoly, borci, kteří něčeho dosáhli. Šuker, Mandžukič, Modrič a další.

S Mandžukičem jste v Dinamu hrával. Jaký byl?

Měl jsem k němu nejblíž, v Záhřebu byl můj největší kamarád. Navštěvovali jsme se, chodili spolu na kafe, na večeře. Byli jsme sice konkurenty, ale sedli jsme si skvěle lidsky. Byl přírodní typ. Na tréninku se nepředřel, ale když jsme měli fyzické testy, měl je nejlepší. Bylo hezké poté sledovat jeho kariéru. Přes Wolfsburg, kde ho nadupal ještě víc trenér Magath, šel do Bayernu Mnichov, kde zářil.

Mandžukič, Vrsaljko, Badelj, Kovačič. Museli jste tenkrát chorvatskou ligu válcovat.

Taky že jo. Tihle kluci byli o dvanáct let mladší, začínali. Ale už tenkrát to byli velcí fotbalisté. Kovačičovi bylo šestnáct, když přišel do áčka. Byl zážitek si s nimi zahrát a potom sledovat, jak se jim daří ve světě.

Fotbalisté Sparty v Záhřebu netrénovali, po hřišti Dinama se jen prošliVideo: Sport.cz

V Dinamu jste začal dvěma hattricky. Získal jste si tím náročné fanoušky?

Měli mě rádi. Když se objevím čas od času v Záhřebu, někteří lidé mě pořád poznají. Dokonce mě jednou poznal ve Splitu fanoušek Hajduku, který je největším rivalem Dinama. Prý mi držel, kromě zápasu s Hajdukem, palce.

Jaká byla derby s Hajdukem?

Divočina, válka. Zavřené ulice, fanoušci se řezali, vzduchem létaly popelnice, zasahovat museli těžkooděnci.

A jak vidíte šance Sparty proti Dinamu?

Sparta bude mít těžkou pozici. Nevím, jaká je teď situace v Dinamu, ale bude to asi po vyřazení z Ligy mistrů humbuk. Toho by mohla Sparta využít. Na druhou stranu, Dinamo má velkou kvalitu, a spíš je silnější venku než doma.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.