Hlavní obsah

Pět stehů na hlavě mu připomíná první duel, z druhého chce italský veterán Di Natale postup

Liberec

Panovaly pochybnosti, zda po úvodním duelu s Libercem nejzkušenější hráč Udine Antonio Di Natale vůbec stihne další zápasy. Z první konfrontace se Severočechy si totiž před týdnem odnesl rozraženou lebku, kterou mu museli lékaři sešít pěti stehy. „V pořádku, už v neděli jsem v Římě v ligovém duelu proti Laziu odehrál poločas, aniž bych měl problémy," odmítl pětatřicetiletý veterán, že by ho zranění nějak limitovalo. Do Liberce přijel a je připraven společně s Kolumbijcem Murielem na hrotu útoku Udine nastoupit.

Foto: Walter Parisotto, ČTK/AP

Kouč Udinese Calcio Francesco Guidolin věří v Liberci v postup.

Článek
Fotogalerie

„Doufám, že v odvetě konečně předvedeme, čeho jsme schopni. Našemu klubu na výsledku a postupu moc a moc záleží a proto musíme dát do utkání naprosto všechno," nemá Di Natale hlavu nijak bolavou z dvougólové ztráty, které musí jeho tým v dnešní odvetě dohánět.

Terst se nesmí opakovat

„V Terstu, kde jsme museli před týdnem první duel hrát, to bylo hodně zvláštní utkání. Soupeř měl tři šance a dal z nich tři góly. To se nesmí opakovat," věděl před odvetou své dvaačtyřicetinásobný italský reprezentant.

I jemu je ovšem jasné, že obrana Udine v úvodu podzimu dost hoří. A chorvatský brankář Ivan Kelava také. Tři góly dostal od Liberce, dva v Římě a proto se začalo spekulovat, zda by měl mezi tyčemi zůstat.

„Když se prohraje, prohrají všichni. Vina brankáře to není," odmítá ovšem zkušený Di Natale, že by on či jeho spoluhráči brankáři nevěřili a i z toho se pak odvíjel nepřesvědčivý vstup do sezóny, jenž se odrazil ve dvou prohrách.

„Ale vždyť jsme teprve na začátku," bránil se Di Natale i v Liberci atakům italských žurnalistů, že jeho tým vstup do sezóny vyloženě zpackal.

„Odehráli jsme zatím jen dvě soutěžní utkání a spoustu nás jich čeká. I v Evropě. Pro Liberec to bude sice na jeho hezkém stadiónu velký zápas, ale já jsem přesvědčen, že se vyvarujeme chyb, kterých jsme se dopouštěli v prvním střetnutí a přes dvoubrankové manko odvetu zvládneme," ujišťoval.

Trenér v postup do Evropy věří

Nebyl ostatně sám, kdo si byl jistý, že Udine odvetu zvládne a do základní skupiny Evropské ligy postoupí. I trenér Francesco Guidolin svým svěřencům podobným optimismus a víru v úspěch do žil pumpoval.

„Skutečně, sezóna teprve začíná a před námi je spousta utkání. S těmi v Evropské lize samo sebou také počítám," nepřipouštěl, že by jeho mužstvo na severu Čech vypadlo. A to přesto, že sílu Liberce uznává a moc dobře si uvědomuje, že odveta nebude snadná.

„Předpokládám, že domácí budou chtít rozhodnout v nástupu. Jsou silní, rychlí, obětaví, takže něco podobného nesmíme připustit. Když moji hráči odevzdají vše, co v nich je a co dovedou, bude to určitě hezký fotbal, který se bude divákům líbit," nechal se slyšet kouč Udine.

Na přímou otázku, zda se mu už někdy povedlo na pohárové scéně smazat dvoubrankové manko z domácího zápasu, na rovinu přiznal: „Tak to jsem skutečně ještě nikdy nezažil. Jenže pohárová klání trvají 180 minut a my máme za sebou teprve prvních devadesát. Proto doufám, že druhých devadesát vyzní pro nás," uzavřel Guidolin.

Reklama

Související témata: