Hlavní obsah

Plzeň uspěje už v Bělehradě, tuší sázkaři. O jejím postupu pak nepochybují

Praha

Jediný český zástupce Viktoria Plzeň se ve čtvrtek představí v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy na půdě Partizanu Bělehrad. Jakkoliv v úvodním utkání nejsou fotbalisté trenéra Vrby favorité, bookmakeři (1,6:1) i sázkaři (95%) se jasně shodují, že Západočeši svůj dvojzápas zvládnou a postoupí. Ostatně i průzkum fanouškovského mínění podle vsazených tiketů na čtvrteční duel v Bělehradě je pro Viktorii nadějný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Milan Petržela (vpravo) se raduje z gólu v utkání Evropské ligy proti FCSB.

Článek

Domácí jsou pro první zápas v srbské metropoli mírným favoritem. Přesto je nasázeno na výhru obou týmů téměř v absolutní rovině.

„Už to samo o sobě znamená, že sázkaři Plzni docela věří, když jich padesát procent sází na vyšší kurz na outsidera. Očekávají, že může uspět i na soupeřově půdě. A pokud se podíváme na sázky na postup, tam je situace jednoznačná: půl miliónu vsazených na Plzeň v kurzu 1,57:1 - na Partizan vložili sázkaři jen 33 tisíc korun v kurzu 2,34:1," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Celkově zápas nepatří k nejsázenějším z programu play off Evropské ligy. „Největší zájem je o zápasy top favoritů Neapole, Arsenalu, Atlétika a Dortmundu. Tam sázkaři cítí jistotu výhry," vysvětluje Urbanec.

Mezi hlavními favority na výhru v soutěži Plzeň nefiguruje, ale v žebříčku se už rozhodně nekrčí na posledním nebo předposledním místě mezi dvaatřiceti účastníky. Hned 7 klubů má horší kurz než Viktoria (kurz Plzně na výhru v EL - 180:1).

Vrba dá pohárovým zápasům prioritu

„Plzeň má za sebou snový podzim. V lize vede o parník a ztráta titulu by byla takříkajíc na roztrhání licence. Vyhrála i skupinu v Evropské lize, kde během jara ještě může zvýšit svoji tržní cenu kanonýr Krmenčík. Kouč Vrba dá pohárovým zápasům prioritu a zkušený kádr dobře ví, o co se hraje," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Největším favoritem na triumf v celé Evropské lize je u jeho kanceláře Atlético Madrid (5:1), následované Arsenalem (6,5:1), Dortmundem (12:1) a Neapolí (12:1). Nabídku na senzační vítězství Plzně (180:1) využilo 6 odvážných sázkařů, z nichž jeden by byl při vkladu 500 odměněn výhrou 90 tisíc korun.

Reklama

Související témata: