Hlavní obsah

Po destrukci Slavie trenér Arsenalu namlsal fanoušky: Budeme ještě lepší!

Praha

Byli nemilosrdní. Prakticky s chirurgickou přesností fotbalisté Arsenalu v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy trestali chyby domácí Slavie a nenechali nikoho na pochybách, že útok na triumf v soutěži garantující pozici v Lize mistrů myslí zcela vážně. Pokud by totiž svěřenci trenéra Artety sen o zisku trofeje z druhé nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu nenaplnili, Kanonýři by po pětadvaceti letech chyběli v pohárovém osudí.

Foto: David W Cerny, Reuters

Emile Smith Rowe z Arsenalu se raduje, ale jeho gól ještě neplatil.

Článek
Fotogalerie

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich Trpišovský

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej Kolář

Klobouk dolů, jak jsme to v Evropské lize zvládli. Bohužel s hořkým koncem, říká Tomáš Holeš

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš Provod

„Po čtvrtečním triumfu na půdě Slavie věřím, že můžeme vyhrát celou soutěž. Čekají nás sice náročná utkání, ale ukázali jsme velkou kvalitu," chválil trenér Mikel Arteta svěřence po čtyřbrankovém vítězství.

„Ve srovnání s prvním duelem jsme se zlepšili ve všech aspektech. Zejména pak v efektivitě. Bylo skvělé, jak jsme nakládali s nabídnutými příležitostmi a dokázali rychle rozhodnout," lebedil si Arteta.

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej KolářVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Přitom když Rowe vstřelil první gól, radost hostujícímu týmu s odstupem několika desítek sekund sebral videorozhodčí, který odhalil ofsajdové postavení. „Ale ta situace nás jedině nabudila. Zrušený gól nás motivoval. Moji hráči byli nesmírně odvážní, kreativní a rychle se rozhodovali v koncovce," přemítal Arteta.

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Právě ofenzivní procitnutí týmu velebil ze všeho nejvíce. „Měli jsme ze zápasu respekt, vždyť Slavia doma neprohrála mnoho měsíců. Ale bylo úžasné sledovat, s jakou vášní jsme se do zápasu pustili. Zejména v případě mladých hráčů bylo zaujetí jedinečné. Byli jsme neuvěřitelné efektivní," hodnotil Arteta vítěznou bitvu.

„Pro Arsenal je klíčové, aby se stejným zaujetím nastupoval do každého utkání. Není na místě řešit, zda jde o Premier League či utkání evropských pohárů. Prostě musíme jít na trávník vyhrát. Nechci řešit, zda šlo o nejlepší výkon týmu pod mým vedením. Každopádně se jednalo o jeden z nejdůležitějších zápasů. A zvládli jsme ho obdivuhodně," těšilo Artetu, jehož tým v semifinále narazí na Villarreal.

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Španělský tým koučuje Unai Emery, který soutěž třikrát vyhrál se Sevillou a od léta 2018 do listopadu 2019 byl trenérem Arsenalu, s nímž došel až do finále Evropské ligy, kde podlehl Chelsea (1:4). „Je jasné, že potřebujeme úspěch v Evropské lize. Proti Slavii jsme se zlepšili. A nepochybně můžeme být ještě lepší," prohlásil Arteta, který byl žhavým adeptem na místo hlavního trenéra už v létě 2018, ovšem tehdy dostal přednost právě Emery.

Artetův tým se do semifinále prodral, přestože v Praze postrádal kapitána, který trpí malárií. „Pierre Emerick Aubameyang se necítil v předešlých dvou zápasech dobře. Nikdo ale nečekal, že by měl takovou nemoc. Až z testů se zjistilo, o co jde. Doufám, že bude rychle zpět. Dva dny byl v nemocnici v péči lékařů, ale už ho pustili domů. Cítí se lépe, ale bylo by předčasné tvrdit, kdy znovu nastoupí. Ještě potřebuje pauzu," nevyloučil Arteta, že pro útočníka Gabonu dost možná sezona skončila.

Oznámkujte výkon Slavie v odvetě s Arsenalem jako ve škole (1- nejlepší, 5 - nejhorší)
1
3,9 %
2
1,3 %
3
5,6 %
4
15,9 %
5
73,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 41888 čtenářů.

Reklama

  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen