Hlavní obsah

Plzeň - Lokeren 1:0Pohárový střelec Bakoš trefil vítězství i postup Plzně do Evropské ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Bakoš 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Slovenský legionář v plzeňských službách Bakoš rozhodl nejen o vítězství Viktorie nad Lokerenem v odvetném duelu 4. kola kvalifikace Evropské ligy, ale i o jejím postupu do základní fáze této soutěže. Jeho branka v domácím duelu Západočechům stačila k výhře i postupu, neboť v prvním zápase před týdnem v Bruselu se Bakoš trefil také a při vyrovnaném skóre měl tento gól v pohárové matematice dvojnásobnou hodnotu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Marek Bakoš z Plzně se raduje ze své vítězné a postupové branky proti Lokerenu.

Článek

Ani husté provazce deště, který se spustil zároveň s úvodním hvizdem, ba ani plzeňský nápor v úvodních pěti minutách nezamotal Belgičanům hlavy natolik, aby se nechali vyvést z míry a konceptu. Na jejich bránu se sice valil jeden útok za druhým, během tří minut kopali domácí tři rohy, střelu Bakoše vytahoval gólman Barry do zámezí jen s námahou, jenže gólový efekt snažení Vrbova týmu se na úvod odvety nedostavil.

Podklouznutí ztrestal Bakoš

Určitě i proto, že kouč Lokerenu Peter Maes okamžitě vystartoval z lavičky a začal své svěřence slovně i pískotem nabádat, aby vysunuli obranu dál od šestnáctky, v napadání si počínali důrazněji, přidali na agresivitě i odvaze v ofenzívě.

Zápas se tudíž vyrovnal, šance ale nepřicházely ani na jedné straně, neboť oba celky se úzkostlivě snažily vyvarovat jakékoli chyby v defenzívě. V 37. min. se jí ovšem hosté dopustili... Obránce De Ceulaere na mokrém trávníku uklouzl, čehož Limberský využil k přesnému centru, který zúročil hlavičkující pohárový střelec Plzně Bakoš.

Z Rajtoralových šancí jen tyč

Hned po přestávce mohl Bakošův krajan Ďuriš vedení domácích pojistit, ale jeho střela těsně minula tyč, Rajtoral dopadl nejdříve ve velké šanci a poté při ráně pálené z hodně ostrého úhlu podobně, a když pak do třetice trefil tyč, přečkal Lokeren těžké chvíle bez pohromy.

Po hodině se začal osmělovat a pokoušet se o zvrat odvety. Už se na něj ale nezmohl, takže Plzeň i přes nervózní závěr a několik závarů v Kozáčikově šestnáctce, do nichž se zapojil i brankář Barry, vítězství a postup uhájila.

Plzeň - Lokeren 1:0 (1:0)
Branka: 37. Bakoš. Rozhodčí: Eriksson - Sjöblom, Flink (všichni Švéd.). ŽK: Bakoš, Darida - Taravel. Diváci: 11 711. První zápas: 1:2, postoupila Plzeň.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral (90.+1 Malakjan), Hanousek (88. Fillo), Ďuriš (77. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Lokeren: Barry - Galitsios, Mijat Marič, Taravel, De Bock - Persoons, Leko (74. Miloš Marič), Overmeire - De Ceulaer (79. De Pauw), Harbaví, Patosi (79. Mokulu). Trenér: Maes.

Reklama