Hlavní obsah

Přispěl k velké kanonádě! Exsparťan jásal po první trefě v novém působišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnil defenzivní povinnosti, jak se od něj očekává, ale také se dokázal prosadit v soupeřově pokutovém území. Dokonce poprvé v novém působišti skóroval. Exsparťan Dávid Hancko pomohl fotbalistům Feyenoordu v Evropské lize k vysoké výhře 6:0 nad Sturmem Štýrský Hradec.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Dávid Hancko se raduje z branky

Článek

Na proslulém rotterdamském stadiónu De Kuip zařídil domácím vedení už v 9. minutě íránský útočník Alíreza Džahánbachš.

V 31. minútě si ve vápně Hancko vyměnil míč s Oussamou Idrissim a protlačil míč přes beka a ještě se trefil mezi nohy gólmana. Domácí do pauzy skórovali ještě dvakrát. Výsledek následně upravili do drtivé podoby ve druhé půli.

"Byli jsme silní nejen v ofenzívě na míči, ale ukázali jsme také velkou disciplínu v obraně. Dobře jsme kombinovali, nekomplikovali jsme si život dozadu, to bylo na tomto zápase to nejdůležitější," komentoval velkou kanonádu pro klubový web trenér Feyenoordu Arne Slot.

Pro Hancka to byl pátý duel v barvách nizozemského týmu od přestupu ze Sparty. Pokaždé nastoupil od začátku, v uplynulých třech odehrál celých 90 minut.

Tabulka skupiny F je vyrovnaná. Vedle Feyenoordu i Lazio Rím, Sturm a Midtjylland mají po třech bodech. V druhém čtvrtečním zápase dánský tým deklasoval Lazio 5:1.

Hamšík: první trefa v tomto roce

Skóroval i další Slovák Marek Hamšík. Na gól čekal dlouhé měsíce a přispěl taktéž v EL k vítězství Trabzonsporu nad CZ Bělehrad (2:1). V 16. minutě pětatřicetiletý matador zaznamenal první gól tureckého mistra v zápase a byla to jeho premiérová trefa v sezoně. Co víc: i v kalendářním roce. Jak připomínají slovenská média, naposledy Hamšík skóroval v prosinci 2021 v lize proti Demirsporu Adana. Ale je třeba připomenout, že jej provázejí zdravotní problémy.

Na trávník se vrátil teprve minulý týden, předtím si kvůli zraněnému lýtku měsíc nezahrál. Proti CZ byl na hřišti do 61. minuty.

„Krásně mě našel Trezeguet, jsem moc rád, že jsem proměnil šanci," vracel se Hamšík ke gólovému momentu na svém webu.

Pochvaloval si, že se trefil pro něj poněkud nezvykle - hlavou. „Mám za sebou těžké období, tento gól pro mě znamená moc... Byl to krásný večer, vyhráli jsme, dal jsem gól, co víc si přát?" pokračoval zkušený slovenský fotbalista.

Pochvaloval si, že zisk tří bodů přinesl radost fanouškům týmu. „Toto vítězství jsme potřebovali jako sůl, věřím že jsme se nakopli a v neděli budeme úspěšní i v turecké lize," dodal Hamšík na svém webu. Trabzonspor je v domácí soutěži momentálně osmý. Ve skupině EL má první tři body a je druhý za Ferencvárosem (6) a před Monakem (3) a CZ (0).

Reklama