Hlavní obsah

Ronaldo zazdil obrovskou šanci. Zoufalá snaha o jubilejní gól sklízí posměch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný Cristiano Ronaldo zažívá na sklonku velkolepé kariéry krušné okamžiky, na které rozhodně nebýval zvyklý. V Manchesteru United často vysedává na lavičce, a když už ve čtvrtek dostal šanci v základní sestavě, jeho zmar se jen prohloubil.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Zklamaný útočník Manchesteru United Cristiano Ronaldo v utkání s Nikósií.

Článek

Ronaldo býval zvyklý na evropské úrovni hrávat Ligu mistrů, nyní musí vzít za vděk mnohem skromnější Evropskou ligou. Ale ani v ní na své poměry zrovna nezáří. Zatím zaznamenal jediný gól, a to z penalty proti Tiraspolu.

To je ostatně zatím jeho jediný gól v sezoně. Střelecky se neprosadil ani v posledních reprezentačních duelech s Českou republikou a Španělskem, manchesterské derby pak strávil na lavičce a na jubilejní 700. gól v klubové kariéře nedosáhl ani ve čtvrtečním duelu v evropské lize v kyperské Nikósii (3:2).

A že se jeho spoluhráči vydatně snažili, aby 37letý útočník na významný milník dosáhl. Přihrávali mu do vyložených šancí, jenže Ronaldo zkrátka neměl svůj den.

Zazdil i takřka stoprocentní příležitost, když mu Diogo Dalot naservíroval míč před odkrytou bránu, jenže slavný CR7 trefil jen tyč.

Manchester United musel otáčet zápas z 0:1 a v poslední pětiminutovce hájil hubený náskok 3:2, ale i za tohoto stavu se zdálo, že se anglický velkoklub soustředil především na to, aby se Ronaldo konečně trefil.

I ve čtvrtek dvougólový Marcus Rashford potlačil svoje ambice na završení hattricku a v závěru vybízel ke skórování Ronalda, který však jeho pas nezužitkoval.

Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob selhal v posledních minutách, když se zachoval sobecky a místo nahrávky lépe postavenému Anthonymu Martialovi se snažil zakončit sám. Leč mířil vedle.

Velmi zjevná, a nakonec marná celotýmová snaha o Ronaldův střelecký zápis si vykoledovala i spoustu posměšných komentářů na sociálních sítích.

Reklama